9-årige Folke bjöd flyktingbarnen på sitt kalas och gav dem alla sina presenter.

När Folke Halleröd från Vänersborg i tisdags skulle fira sin 9-årsdag ville han inte bara bjuda sina gamla vänner. Han såg nämligen chansen att skaffa lite nya kompisar bland de barn som precis kommit till staden, rapporterar TTELA.

Det var när Folkes mamma Mikaela skulle hämta honom från skolan en dag som 9-åringen berättade att han bestämt sig för att bjuda in några nya kompisar till sitt stundande kalas.

– Jag hade hämtat honom från skolan en dag när vi satt i bilen och han berättade att han ville ha kalas och bjuda flyktingbarnen. Det gick ju inte att argumentera emot det, säger mamma Mikaela Halleröd till TTELA.

Självklart fick Folke som han ville och i måndags gick han runt på Ursands camping tillsammans med sin pappa och delade ut inbjudningskort på arabiska till barnen som bor på campingen.

– De har flytt från krig och det är något jobbigt. Jag tyckte att detta skulle vara kul, berättar Folke för TTELA.

Och i tisdags var det alltså dags för kalaset. Bland ballonger, tutor och tårtor firades Folke av såväl sina gamla kompisar som av sina nya vänner.

– Det här är väldigt trevligt, alla barnen är glada och vi är också glada, säger Isaar Bed som var på plats med sina barn Iman och Ifaam.

Och med tanke på att flera av hans nya vänner tvingats fly från krig bestämde sig Folke för att ge bort sina presenter till dem. Han passade även på att köpa några extra presenter så att ingen skulle stå utan.

– De kunde inte ta med sig något när de flydde, säger Folke till TTELA.

Det är väldigt många som har läst om nioårige Folke Halleröd, som firade sin nioårsdag tillsammans med flyktingbarnen på…

Posted by ttela.se on den 29 oktober 2015

Newsner Familj tycker verkligen att Folkes intiativ är hur bra som helst, gilla gärna om du också tycker det