Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

9 år efter bröllopet hittar paret en låda i garderoben – vad som finns på insidan rör dem till tårar

Det är ingen lätt uppgift att bygga upp ett långvarig och lyckligt äktenskap.

Alla relationer, även de bästa och mest kärleksfulla, har sina fläckar. 

Det krävs helt ekelt hårt arbete för att hålla både passionen och kärleken vid liv.

Och kanske är det därför som denna historia är värd att sprida vidare, för den visar verkligen vad äktenskapet handlar om. 

Denna livsförändrande berättelse är så fantastiskt att det är svårt att tro det faktiskt hänt på riktigt … men det gjorde det. 

”Härom natten satt Brandon och jag njöt av varsitt glas vin på verandan. Vi pratade om ett kommande bröllop som vi båda var inbjudna till.

Vi kom in på frågan om vad som skulle kunna vara den perfekta gåvan till nygift par och funderade på de presenter som vi fick när vi gifte oss (för nästan nio år sedan).

Vad uppskattade vi mest då? Och plötsligt insåg vi att den gåva som betytt mest för oss fortfarande låg oöppnad, någonstans i vår garderob…  Jag vet att det låter konstigt, men det är sant!”

Facebook/Lovewhatreallymatters

På vår bröllopsdag fick nämligen min man och jag en vit låda från moster Alison. Med följde också ett kuvert där det stod: ‘Öppnas inte förrän ni haft ert första gräl!’

Naturligtvis har vi bråkat en hel del under dessa nio åren. Det fanns även stunder då vi diskuterat eventuell skilsmässa. Men vi har aldrig öppnat kuvertet.

Vi undvek att göra detta eftersom vi kände att det var samma sak som erkänna att vi misslyckats. Vi lät lådan ligga, som en sista utväg.

Facebook/Lovewhatreallymatters

Innerst inne trodde vi att innehållet i lådan och kuvertet var sista nyckel till att rädda vårt äktenskap. För när allt kommer omkring så levde ändå min moster Alison och hennes make lyckliga tillsammans i nästan ett halvt sekel, innan han dog. 

Men denna kväll beslutade vi dock oss för att öppna presenten. Inuti låg två mindre kuvert, med våra namn på. 

Facebook/Lovewhatreallymatters

I kuverten låg det en liten summa pengar och två handskrivna meddelande – ett till Brandon och ett till mig. 

Facebook/Lovewhatreallymatters

”Till Kathy; Köp hämtpizza, räkor eller något annat som ni båda gillar. Tappa upp ett varmt bad åt er. Med kärlek, moster Alison”

Facebook/Lovewhatreallymatters

”Till Brandon; Gå ut och köp blommor och en flaska vin. Med kärlek, faster Alison”

Vi trodde att presenten skulle kunna rädda vårt äktenskap – och på ett sätt gjorde den ju faktiskt det.

Jag vill tacka min moster Alison för den bästa gåvan i mitt liv. Lådan stod i olika garderober i över nio år och överlevde tre flyttar. Men det var inte förgäves.

Presenten lärde oss att vara mer toleranta och ödmjuka. Vårt äktenskap stärktes när vi blev bästa vänner, partners och lagkamrater.

Vi insåg att det inte fanns några enkla verktyg eller snabba lösningar för att bygga och upprätthålla en stark, sund relation. 

I själva verket finns inte nyckeln till ett perfekt äktenskap hos någon annan eller i en låda – den finns inom oss själva. 

 
 

Läs mer om...