9-årige Josef är SJ:s största fan. Nu söker han praoplats på snabbtåget.

Även om SJ ofta får mycket negativ kritik av resenärer som hamnat på försenade tåg eller på andra sätt drabbats av störningar i trafiken finns det vissa som är betydligt mer positiva till tågföretaget. En av dessa är Josef Eskilsson, 9 år gammal. Och han inte bara gillar tåg – han formligen älskar dem.

För Aftonbladet berättar Josefs mamma, Pernilla Eskilsson, att hon tror att fascinationen för tåg kan ha fötts i samband med en lång tågresa till Abisko som hon gjorde med Josef när han bara var tre månader gammal.

– Det kan vara därifrån det kommer. Han var vaken nästan hela natten för att han tyckte det var så spännande, säger hon till Aftonbladet.

Sedan dess har intresset utvecklats rejält och idag tittar Josef ofta på tågfilmer på Youtube tillsammans med sin pappa.

– Det är en kamera som filmar vid ett spår. Sen filmar den lite till och sen kommer det ett tåg, förklarar Josef för Aftonbladet.

Han har även bett sin mamma att sy upp en alldeles egen konduktörsdräkt till honom – komplett med skjorta, väst, slips och namnskylt.

Och när nu dagen för 9-åringens praoperiod närmar sig var det självklart för Josef var han skulle ha sin prao – på SJ. Hans mamma skrev därför ett inlägg på SJ:s Facebook-sida där hon frågade om sonen möjligen kunde få följa med personalen under en resa.

Såhär skriver Pernilla:
”Hej! Det här är Josef, snart 9 år från Vänersborg. Han gillar tåg. Mycket. Så mycket att han har fått sin mamma att sy en SJ-kostym till honom. Speciellt SJ´s snabbtåg tycker han om. Den 5.11 har han PRAO-dag och frågan till SJ (vi vet inte riktigt vart vi ska vända oss?) är om han kan vara med någon i personalen på ett snabbtåg den dagen? Mvh Pernilla, Josefs mamma”

Hennes inlägg har gillats av drygt 4 000 personer och enligt Pernilla ser det positivt ut. SJ har hört av sig och meddelat att man ska undersöka möjligheten för Josef att ha sin prao på ett av tågen. Och på frågan om han en dag vill jobba på SJ är Josef diplomatisk i sitt svar.

– Jag får se efter praodagen hur det är. Jag vill se hur de jobbar och hur de gör. Jag vill se mycket, säger han till Aftonbladet.

Jag håller alla mina tummar för att Josef ska få praoa på ett trevligt tåg och att han får en riktigt trevlig resa!

För Josef Eskilsson, 9, är SJ en källa till glädje.Han har låtit mamma sy upp en konduktörsdräkt – och söker nu praoplats på ett tåg.

Posted by Aftonbladet on den 6 oktober 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna