9-åring dog av blixten när han spelade fotboll – nu uppmanar familjen: ”Ta vara på varje ögonblick”

Nioårige Jordans liv fick ett abrupt och tragiskt slut när han träffades av blixten på en fotbollsplan i Blackpool, Storbritannien. I ett uttalande meddelar nu familjen att de valt att donera nioåringens organ, i hopp om att rädda andra. 

”Jordan var den mest otroliga lilla personen med det största hjärtat. Han skulle göra allt för andra. Även nu betyder hans vänlighet att tre andra barn kan få leva”, skriver Jordans pappa Matt Banks i ett Facebookinlägg som berört tusentals. 

Nioårige Jordan Banks älskade fotboll och var mitt uppe i en privatlektion när ett åskoväder drog in över fotbollsplanen i brittiska Blackpool, det rapporterar BBC.

Blixten slog ner i nioåringen, som fick föras till sjukhus med flygambulans.

Träffades av blixten under fotbollsträning

Jordans skador från blixtnedslaget var så allvarliga att hans liv inte gick att rädda. Hans död kom som en chock inte bara för familjen, utan hela landet. 

“I går stannade vår värld. Vi förlorade den starkast lysande stjärnan, vår vackra pojke Jordan. Hans skratt, det smittsamma leendet, hans gyllene lockar – han var allt. Klok för sin ålder, omtänksam, generös och så kärleksfull. Vår kärlek är oändlig. Godnatt, vackra pojke”, skrev familjen i ett offentligt uttalande. 

Var en godhjärtad pojke

Fotbollskillen Jordan beskrivs som en omtänksam pojke med ett stort hjärta. Tidigare i år sprang han ett lopp för att samla in pengar till personer med psykisk ohälsa. Till minne av sin döda farbror hjälpte Jordan till att samla in 35 000 kronor.

Jordan har också fångats på bild när han hälsar på de lokala poliserna, som även de minns honom som en godhjärtad pojke. 

Yesterday we told you about the sad news of Jordan Banks from Blackpool.Today we would like to pay tribute to the…

Posted by Lancashire Police on Thursday, May 13, 2021

Hedras av fotbollsstjärnan

Pojkens död har chockat många, även kända Liverpoolspelare som hedrat Jordan i inlägg på sociala medier. 

“En speciell pojke som togs ifrån oss alldeles för tidigt. Vil i frid, Jordan”, skriver Liverpoolspelaren James Milner på Twitter. 

I ett nytt uttalande från familjen meddelar de att nioårige Jordans organ donerats, i hopp om att rädda andra som har en chans till liv. 

”Så vad jag ber om någon med barn. Ta vara på varje ögonblick, till och med ögonblick som verkar vara obetydliga just nu – hämta dem från skolan, natta dem på kvällen, få dem att gå med på dricka te-tid tillsammans. Eftersom du aldrig vet när sådana stunder kommer att tas ifrån dig”, säger Jordans pappa enligt brittiska Evening Standard.

Vila i frid, Jordan.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required