9-åringen retades för sina kläder. Nu hyllar föräldrar i hela Sverige mamman för hennes inlägg på Facebook.

Dottern retades för att hon inte hade märkeskläder. Men nu ryter mamma Elin i från på Facebook och uppmanar andra föräldrar att låta barn vara barn. – Min dotter ska inte få höra att hon är för tjock, måste ha bh innan hon fått bröst eller ha speciella kläder för att passa in, skriver hon i inlägget. Hittills har hennes inlägg på Facebook delats över 12 000 gånger. Om du håller med, dela detta du också!

Här är inlägget i sin helhet:

Nä, Nu är jag förbannad! Nu sätter vi STOPP!

Min dotter (nyligen fyllda 9 år) kommer hem från skolan, gråter vid läggning och säger: -Mamma jag blir retad i skolan för att jag inte har märkeskläder!
Jag svarar: – Men lilla gumman, Du har märkeskläder- det står H&M i dina!!!
..Och NEJ, det svarade jag ju inte alls, eftersom hon går i andra klass och inte alls ska ha den blekaste aning om att vi vuxna dömer/fördömer/bedömer andra vuxna efter vad de har på sig för kläder, utseende, färg, kropp, status, bil, levnadsstandard .
Min dotter är nio år och inte 15+. Hennes hjärna ska användas till lek, bus och roliga upptåg. Hon ska precis ha lärt sig att sitta någorlunda still på en lektion och kanske få lite gjort på lektionen också.
Min dotter ska inte få höra (Eller säga till någon) att hon är för tjock, måste ha bh innan hon fått bröst eller ha speciella kläder för att passa in. Den tiden kommer.

Och jag vägrar tro att den tiden redan kommit. Jag vägrar och vill inte tro att vi vuxna, föräldrar och vårdnadshavare, har sjunkit så lågt, att vi redan i småbarnsåldern inplanterar våra ytliga värderingar och åsikter i våra barns huvud. Att vi på riktigt tror att våra barn mår bättre av att veta att deras nya jacka kostade 900kr och är köpt på NK eller att byxorna kostade 750kr och är av fransk design. ELLER att vi tror att våra barn mår bättre av att vara låtsas vuxna med fejktuttar och bh ELLER få höra att mamma är för tjock för de nya tighta jeansmodet.

Mina barn skuttar runt i begagnade kläder -De blir precis lika smutsiga efter en dag utomhus ändå. Bh får man när man fått bröst. Och lår, ja de dallrar när man springer.

Jag vill, snälla ni, vuxna, föräldrar och vårdnadshavare att vi tillsammans bestämmer oss för att låta våra barn få vara barn ett tag till. Kan vi inte tillsammans bara säga: STOPP! Nu räcker det.
STOPP till fördomar, utanförskap och utsidefixering?
Kan vi inte bara, i några år till, låta alla barn få passa in?

Jag svarade: -Men lilla gumman, vad är märkeskläder för något?
Hon svarade: -jag vet inte.

Nä, Nu är jag förbannad! Nu sätter vi STOPP! Min dotter (nyligen fyllda 9 år) kommer hem från skolan, gråter vid lä…

Posted by Elin Pettersson on den 14 april 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna