9 hemligheter din mamma aldrig berättat för dig

Mammor är de som gett oss liv och alltid hoppas att vi mår bra. De bryr sig om vad vi äter, om vi har tillräckligt varma kläder på oss, att vi är duktiga, gör läxorna och att vi mår bra.

Du kanske inte tänker på det så ofta, men mammor har ett enda fokus i livet, och det är DU.

Du kanske inte reflekterat över att mammor också har önskningar, drömmar och visioner, men de har oftast skjuts de åt sidan för att du är viktigast.

Men alla mammor bär på hemligheter, och det är dags att dra undan gardinen och avslöja dem för dig.

 

mamma dotter
Pixabay

1. Du är anledningen till att hon gråter så mycket

Hon grät av lycka när hon fick reda på att hon var gravid med dig. Hon grät när hon fick hålla dig för första gången. Hon grät av oro när du inte mådde bra. Hon grät av stolthet när du fick din första tand, tog ditt första steg, och när du sa mamma för första gången.

2. Hon vill också ha den sista biten av tårtan

Mammor vill också ha den sista biten ibland, men det skulle hon aldrig erkänna. Hon lämnar den alltid till dig. Det gäller inte bara tårta utan även mycket annat i livet.

3. Hon oroar sig alltid för dig

Innan du föddes, när du var liten, när du blev tonåring och även nu när du är vuxen. En mamma slutar aldrig att oroa sig. Inte för att hon vill vara jobbig och gå dig på nerverna, utan för att hon inte vill att något ont ska hända dig.

Oavsett om du är sjuk, ledsen eller olyckligt kär finns hon där för dig. Alltid.

fötter
Wikimedia Commons

4. Hon kände extrem smärta, gång på gång

Hon har aldrig känt sån extrem smärta som när du föddes. De nio månader du låg i magen var inte heller lätta. När du ammade, bet hårt i hennes bröstvårtor, du har dragit henne i håret, men på en sekund var allt glömt, för hon älskar ju dig.

5. Hon är inte perfekt

Din mammas oro kanske har gått dig på nerverna ibland. Hon har definitivt inte gjort allt rätt, och hon har nog skämt ut dig fler gånger än du kan räkna på dina tio fingrar. Men hon gör alltid sitt bästa och ingen är mer kritisk mot henne än hon själv.

6. Hon älskar att titta på dig

Det var svårt för henne att slita blicken från dig. Om du äntligen somnade efter en lång och sömnlös natt och sedan vaknade upp med ett leende. Inga ögonblick var så värdefulla som dessa.

mamma sover med bebis
Flickr

7. Om du grät rasade hennes värld

Även om det bara var ett par tårar kändes det som att någon stack en kniv i hennes hjärta. Det fanns aldrig någonting viktigare än att göra dig glad igen.

8. Det var inte lätt att släppa taget

Hon visse från början att du en dag skulle bli vuxen och vilja bryta dig loss. Men det var inte lätt även om hon hade flera år på sig att vänja sig vid tanken.

9. Hon hade gjort allt igen utan att tveka

Trots all smärta, väntan, och svårigheter vägde ändå kärleken och de lyckliga stunderna tyngst. Hon hade inte tvekat en enda sekund att göra allt en gång till.

För en sak är säker – din mamma älskar dig!

mamma son
Flickr / Paolo Villanueva / Mor Holding Child / CC BY 2.0

Dela för att hylla alla fantastiska mammor där ute, vad vore vi utan dem!