90-åringen får obotlig cancer, men gör ett oväntat val. Nu inspireras tusentals av hennes fantastiska resa.

90-åriga Norma har gått igenom flera tragedier och förluster genom åren. Så sent som förra året dog hennes make ­som hon varit gift med i 67 år. Bara dagar efter det så upptäckte läkarna att hon led av obotlig cancer i livmodern – och att det var bara att förbereda sig på det värsta.

Istället för att förbereda sig för en omfattande behandling, som hade involverat flera svåra operationer följt av strålning och cellgifter bestämde sig Norma helt enkelt för att skita i det – och leva livet till fullo.

Hon lämnade sjukhuset och sa farväl till alla på äldreboendet. Tillsammans med hennes barn och barnbarn startade istället en resa genom USA som nu har hållit på i sex månader.

Det här är 90-åriga Norma från Michigan, USA. 2015 var inte ett av hennes bästa år. På en och samma vecka förlorade hon sin make Leo och fick bara dagar senare veta att hon hade en obotlig cancer i livmodern.

Bildkälla

norma1

Det var efter att läkarna upptäckt blod i Normas urin som de senare kunde konstatera att hon hade cancer. Omedelbart fick hon alla alternativ som fanns för den behandling hon skulle genomgå.

Bildkälla

norma2

Cellgiftsbehandlingar, operationer och strålning väntade 90-åriga Norma. Men hon bestämde sig för att säga nej – och i stället leva varje dag som om det vore den sista.

Bildkälla

norma3

Hon pratade med hennes son och familjemedlemmar. Ingen ville stoppa henne från att uppfylla hennes dröm om att resa.
– Vi läkare får på nära håll se vad cancerbehandlingar gör med människor. Sjukhem, hemska biverkningar och ärligt talat, det finns ingen garanti för att hon överlever en sådan omfattande operation som det skulle innebära att ta bort hennes tumör. Jag hade gjort exakt samma sak i hennes situation, sa en av hennes läkare till GoodNewsNetwork.

Bildkälla

norma4

Normas familj ville naturligtvis inte förneka henne sin dröm. Och absolut inte uppleva den ensam. Så de bestämde sig för att resa med henne till alla platser hon drömt om att besöka.

Bildkälla

norma5

I sex månader har hela gänget nu rest runt i USA. Ja, inte bara USA faktiskt. De har till och med varit i Kina! Norma har fortfarande inte känt av någon allvarlig smärta eller värk.

Bildkälla

norma6

Ett av Normas stora önskemål var att besöka nationalparker över hela USA. Det har hon också fått göra. Och hon har till och med fått se Florida från ovan i en luftballong.

Bildkälla

norma7

Trots att hon varit med om tunga stunder, och fortfarande sörjer hennes make Leo, är hennes attityd alltid positiv. Hon har alltid ett leende på läpparna och är tacksam över allt som hon får och fått uppleva i hennes liv.

Bildkälla

norma8

För att berätta om Normas historia startade familjen en Facebooksida där de lägger upp bilder och skriver. Hon har över 16000 följare och säger själv: ”Jag är så glad att kunna inspirera så många människor”.

Bildkälla

norma9

Hennes råd till oss alla lyder: ”Bara fortsätt att leva livet fullt ut, det är det handlar om”.

Bildkälla

norma10

Dela gärna Normas underbara historia med alla era vänner!