91-årig kvinna med demens har glömt allt – men när hon ser maken på 72:a bröllopsdagen kommer tårarna

91-åriga Shirley Matties hade bott på vårdhem sedan hon drabbades av demens. Hon var en underbart snäll och glad dam, som var omtyckt av personalen. Hennes förflutna mindes hon dock inte mycket ifrån, då demensen blev värre med åren.

Leonard Matties var Shirleys stora kärlek i livet. På Shirleys vänstra hand bar hon den vigselring som Leonard gett henne för nästan 72 år sedan. En ring hon inte tog av sig trots att demensen gjorde henne förvirrad.

På boendet Grace Manor Care Center i Colorado där Shirley bodde jobbade en sköterska som hon tyckte mycket om. Sköterskan, som hette Ardis visste att Shirley och makens 72:a bröllopsdag närmade sig, och planerade att göra den extra speciell.

Facebook/Ardis Behrendsen

Inför den stora dagen hade Ardis styrt upp att Leonard skulle komma och hälsa på, och på träffen skulle Shirley ha på sig en vacker ljusrosa balkänning.

Shirley såg ut som en dröm.

Även parets barn hade planerat att överraska sina föräldrar på dagen, vilket gjorde att de slog ihop planerna med Ardis, så att det skulle bli ett storslaget firande.

Glädjetårar när hon fick se sin älskade make

Och det blev det. När Shirley fick se sin älskade make på deras 72a bröllopsdag kom glädjetårarna. Shirley, som kämpade mot demensen, kände igen Leonard på en gång, och kastade sig i hans armar.

Leonard blev överlycklig när han såg sin vackert uppklädda fru, som blev glad över att se honom.

Bilder på kärleken och engagemanget

Familjen och sköterskan Ardis, som ordnat en fest, fick bevittna äkta kärlek denna dag.

”Inte bara lyckades jag få göra denna kvinna fin och få i henne en vacker klänning, jag fick också ta bilder av deras mycket speciella dag och fånga kärleken och engagemanget de har för varandra, även efter 72 år.”, berättar sköterskan Ardis.

På Facebook delade hon med sig av bilder på kärleksparet, givetvis med familjens tillåtelse, och dessa fick stor spridning.

(With permission from my resident’s family, I get to share some pictures about the most amazing day I have had since…

Gepostet von Ardis Behrendsen am Freitag, 11. Oktober 2019