95-åriga Britta fördes akut till sjukhuset – då tvingas hon ligga i korridoren

95-åriga Britta har legat i korridoren på Sahlgrenska Universitetssjukhuset akutmottagning i över 7 timmar. 

Hon vet ännu inte när hon kommer få en plats på en av vårdavdelningarna.

– Tänk dig själv att du är 95 år och är orolig under den sista tiden av ditt liv – så ska man bli behandlad som ett jävla paket, säger sonen Dan Fibert till Göteborgs- Posten

Britta, 95, varit sjuk en längre tid. I torsdags fick hon antibiotika efter att en läkare befarart att hon drabbats av en lunginflammation – men under tisdagen blev läget sämre.

Britta kördes i ambulans till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, men väl på plats fanns det ingen plats. 95-åringen har fått ligga på en brits i korridoren på akutmottagningen i över 7 timmar, trots att hon snabbt fick träffa en läkare som konstaterade att hon hade dålig syresättning och var i dåligt skick.

– Det är så man får nypa sig i armen. Att en kvinna på 95 år kommer hit klockan elva på morgonen och först klockan 17 ens får en säng på akuten. Vi vet fortfarande inte om hon kommer komma in idag, säger Dan till Göteborgs-Posten.

Dan och hans två övriga syskon turas om att sitta med sin mamma i korridoren på akutmottagningen.

Efter det korta läkarbesöket har de inte fått prata med någon på avdelningen om vad som kommer hända. Sonen Dan är upprörd över hur hans mamma blir behandlad.

–Det ligger en kille här tvärs över, han har legat på en brits sedan kvart över sju i morse. Jag sa åt dem att de torterar människor här, det är tortyr! Tänk dig själv att du är 95 år och är orolig under den sista tiden av ditt liv – så ska man bli behandlad som ett jävla paket, säger han till Göteborgs-Posten.

Sjukhusets presstjänst säger till tidningen att långa väntetider och en strikt medicinsk bedömning ligger till grund för att många, inklusiva 95-åriga Britta, tvingas ligga i korridorerna. 

Ingen ska behöva behandlas så här, minst av alla våra äldre. Dela gärna artikel om du håller med!