98-åringen bakar 100 kakor när hustrun dör – anledningen får mitt hjärta att smälta

När någon gör en fin gärning mot en annan person blir jag alltid lite extra glad. Men jag har nog aldrig känt så mycket hopp som berättelsen om 98-åriga Leo.

När hans fru avled efter en lång tid av demens visste han inte vad han skulle göra med sitt liv.

Då fick han idén att baka – men inte till sig själv.

98-åriga Leo Kellner från Nebraska, USA, hade varit gift med sin kära fru Madelon i 72 år. Men på senare år drabbades hustrun av demens – och avled efter en tids sjukdom. Leo visste inte vad han skulle göra med sitt liv utan sin älskade fru men ville på något vis hedra Madelon och sin mamma.

Då bestämde han sig för att använda bakning som ett sätt att hantera sorgen. Men han skulle inte baka till sig själv.

Bildkälla: Fox/ABC

Leo hade haft en talang för att baka och passion för att hjälpa personer i nöd. Ett år bakade han hela 144 äppelpajer – och året efter började han även baka tårtor. Därefter visste han precis vad han skulle göra. 

Han hörde av sig till flera organisationer som hjälpte människor som hade det svårt. Leo berättade att han ville komma i kontakt med familjerna som kämpar med ekonmin och till en begravningsbyrå. Han ville dock göra mer än bara baka.

Bildkälla: Fox/ABC

Under många dagar satt Leo tillsammans med familjerna han kom i kontakt med och lyssnade på deras historier – och han fick en fin relation till de han träffade.  Nu tar han till och med emot specialbestälningar för de som är allergiska mot exempelvis gluten eller laktos. 

– Allt jag gör, gör jag med kärlek. Det är min hemliga ingrediens. Jag älskar alihopa. Folk som gav mig problem när jag hade det svårt älskar jag ändå. Jag har bakat kakor och pajer till dem också. Jag hyser inget agg mot dem, säger han till ABC.

© Provided by Nyheter365

Tack vare sin stora insats med bakningen har Leo fått nya vänner från hela landet. Under dagarna hjälper han också till runt om i samhället – och han har till och med hållt i lektioner för barn så de kan lära sig baka och sprida all god kärlek också. 

– Jag gör det här för allihopa, det är bara sådan jag är, säger Leo till ABC.

Bildkälla: Fox/ABC

Vilken fantastisk människa Leo är. Dela gärna vidare artikeln för att hylla honom och så fler får läsa om hans fina initiativ!