ABBA-stjärnan: Sätt upp fler övervakningskameror för att stoppa terrorn.

ABBA-profilen Björn Ulvaeus har varit sett och igenkänd under större delen av sitt liv, något som inte har påverkat honom. Att övervakning skulle kränka den personliga integriteten håller han därför inte med om – och i ett debattinlägg i Svenska Dagbladet föreslår Ulvaeus nu att fler övervakningskameror borde sättas upp för att bekämpa terrorismen.  

Björn Ulvaeus skriver i sin debattartikel i Svenska Dagbladet att förra veckans terrordåd i Bryssel var ett misslyckande för den belgiska säkerhetspolisen – och att det i framtiden borde samordnas med uppgifter och iakttagelser om terrorister i en central europeisk databas.

Delad information mellan länderna, med ökad övervakning, vore enligt Ulvaeus nästa rimliga steg att ta. För många människor låter det kanske skrämmande att bli iakttagen – men Björn Ulvaeus hänvisar till sina egna erfarenheter och menar att hans integritet inte har att göra med om han blir sedd eller inte.

– Om någon tar en bild av mig när jag går över Leicester Square och om säkerhetspolisen i Paris, London och Hamburg i nästa sekund vet att jag befinner mig just där, so what? Hur jag än vänder och vrider på det kan jag inte se att det skulle ha någon betydelse, skriver Ulvaeus i Svenska Dagbladet.

Därför föreslår Ulvaeus att terrorn borde mötas och bekämpas med ännu mer övervakning.

– Om övervakningskameror kan hjälpa oss i kampen mot islamisterna, så säger jag med min personliga erfarenhet utan förbehåll ja till att vi installerar långt fler av dem, skriver han i SvD.