Äckel förföljer mamma och 2-åriga dottern i affären: Plötsligt viskar han ”Säg hejdå till mamma”

När jag och min tvillingbror var små var vi inte helt lätta att hålla koll på jämt. Vi var två 5-åriga vildar som sprang omkring, ofta åt olika håll. Det var verkligen inte lätt för vår barnvakt Greta alla gånger.

Jag minns så väl en gång när vi var i affären med henne. Vi sprang runt i gångarna medan hon försökte plocka ner alla varor i korgen.

Vips så var Greta borta, jag och min bror letade ett tag men när vi inte kunde hitta henne beslöt vi oss för att gå hem, vi trodde att hon kanske hade lämnat oss i affären. Och det var ju faktiskt inte speciellt långt. När vi väl kom till porten insåg vi att vi inte kunde portkoden.

Men efter en stund kom det en snäll farbror som erbjöd oss att följa med in till honom.

Små som vi var visste vi inte bättre, ingen hade varnat oss för att följa med främlingar. Som tur är var den här farbrorn snäll och lyckades få tag på mammas och pappas telefonnummer.

Men stackars Greta var i upplösningstillstånd. Hon trodde att både jag och min bror hade blivit kidnappade. Än idag kan jag känna lite skuld för att vi satte Greta i en så jobbig situation.

Some battles are too cute to fight

Posted by Amanda Cropsey Florczykowski on Tuesday, 1 November 2016

I februari 2016 var en mamma, Amanda Cropsey Florczykowski, från Texas, USA, på en stormarknad och handlade med sin tvååriga dotter. Plötsligt hörde hon någon viska: ”Säg hejdå till mamma!”

Det var det mest skräckinjagande hon någonsin hört. Det var tur att hon hörde orden, för mannen och kvinnan som stod där vid kassan ,och vid första anblick såg helt normala ut, hade antagligen planer på att kidnappa hennes dotter.

Vilken tur att den här mamman var på sin vakt, annars hade det kunnat sluta riktigt illa.

My name is Amanda and I'm a Longview, Texas resident. I'm convinced that our daughter was the victim of a potential…

Posted by Amanda Cropsey Florczykowski on Friday, 19 February 2016

Försökte kidnappa fyraåring

Den 24 september 2018 drabbades Texas av en annan fruktansvärd incident. Även denna gången var det en mamma som var och handlade. Med sig hade hon sin fyraåriga dotter.

Medan mamman fyllde sin kundvagn försökte hon hålla dottern under uppsikt. Men det är omöjligt att hålla ögonen på sitt barn var enda sekund. Och det räcker med ett par obevakade sekunder för att något hemskt ska hinna hända.

Enligt en polisrapport från Tracy Carter hade två okända personer, en man och en kvinna, försökt att ta flickan ur kundvagnen medan mamman plockade varor från hyllan. Som tur var såg en av de anställda vad som höll på att hända och gick emellan, rapporterar amerikanska Star-Telegram.

Paret försvann snabbt från butiken och körde iväg i en röd stadsjeep.

This is terrifying!

Posted by Christela Vallejo on Monday, 24 September 2018

Flickan klarade sig utan några fysiska skador. Händelsen utreds nu av polisen.

Trots att vi vill finnas där för våra barn var enda sekund så vet alla föräldrar att det är omöjligt, speciellt om man har flera barn.

Därför är det viktigt att berätta för sina barn vad de ska göra om en främling kommer fram till dem.

Lär dina barn att skrika, sparka och slåss om någon skulle försöka föra bort dem. Ofta räcker det för att skrämma förövaren.

Human Trafficing
Pixabay

Vilken tur att det fanns ett uppmärksamt butiksbiträde på plats den här gången.

Dela historien med dina vänner på Facebook så att fler lär sina barn hur de ska agera om någon främling försöker närma sig!