Advokaten vill inte dricksa servitören – i stället ger han honom nya tänder

Det brukar sägas att de små gesterna betyder mest. En liten, oskyldig skjuts på vägen från en människa till en annan – som mitt i vardagslunken visar att vi bryr oss om och hjälper varandra, även om vi kanske inte ens känner varandra sedan tidigare.

Ett sådant vackert ögonblick av välvilja utspelade sig nyligen på en restaurang i Wichita, Kansas, USA. Ett vackert ögonblick av välvilja som förändrade livet för en servitör som kan inspirera oss alla.

Det här är Brian. Han jobbar på Doo-Dah Diner. Bland restauranggästerna är han känd för att utstråla en närmast unik optimism och livsglädje, och han älskar sitt arbete. Han bjuder alltid på ett stort leende – trots att hans tandproblem åsamkat honom många jobbiga upplevelser under uppväxten.

Brian har haft stora problem med tänderna ända sedan han var liten och tvingats genomgå mängder av operationer. Men trots att hans tänder inte ser ut som han önskar vet han att ett leende kommer från hjärtat.

Youtube

När advokaten Fred Boettcher en dag besökte restaurangen med sin dotter var det Brian som serverade. Fred slogs direkt av servitörens soliga personlighet och smittande leende. Den vänliga advokaten noterade också Brians tänder. Han hade själv problem med tänderna som liten, och var väl medveten om vad det gjorde med hans självkänsla. Därför var det för honom en otrolig upplevelse att se hur Brian behandlade andra människor.

Han visste direkt att han inte ville dricksa någonting för maten. Han visste att han ville göra någonting mycket större.

Youtube

Så, när advokaten Fred och hans dotter ätit klart gick han fram till Brian. Han förklarade att han inte ville dricksa utan ge honom helt nya tänder. En operation som kostade advokaten 25 000 dollar (ca 230 000 kronor). Brian? Han blev rörd till tårar.

Youtube

I dag är Brian fortsatt den stora favoriten på Doo-Dah Diner. Han levererar som alltid den bästa servicen – och som alltid ett stort, smittande leende. Med skillnaden att han inte längre har någon tandvärk, och behöver inte gå till tandläkaren titt som tätt för att ta hand om infektioner.

Allt tack vare en advokat med ett hjärta av guld. Kolla in Brians nya tänder i klippet nedanför.

Sådana här händelser ger mig åter hopp om mänskligheten. De goda krafterna och exemplen finns alltid därute, även om vi ibland kanske inte tror det. Det gäller bara att hitta dem – och sprida deras historia.

Dela gärna denna härliga historia med dina nära och kära. Jag tror att det kan värma många människors hjärtan!