Ägarens lapp till personen som rotade i soporna visar varför vi aldrig får sluta bry oss.

Det är ett tragiskt, men faktum är att inte ens alla människor i Sverige har ett tryggt hem och en kyl med mat att komma hem till. Sedan slutet av 1980-talet har hemlösheten ökat och den officiella siffran på cirka 34  000 är troligtvis i underkant, enligt Dagens Samhälle. Ett sätt för hemlösa att hitta mat är att desperat gå igenom restauranger och mataffärers avfall. Det är ovärdigt en demokrati och välfärdsland, men tyvärr sker det fortfarande. Många orkar inte heller bry sig om världens utsatta, men så finns det vissa som ger mig hopp om mänskligheten. Och när världen består av så mycket ondska och egoister, så tycker jag det är viktigt att lyfta fram alla goda exempel vi kan hitta. Som denna ägaren till ett litet smörgåskafé. Hon började märka att någon rotade runt i butikens sopor, som låg i en container utanför. Och hennes reaktion fick alla fall fick mitt hjärta att fyllas av värme. Läs ägarens gripande budskap nedan och dela gärna vidare denna lilla historia om du också blev rörd av att se detta!          

Ashley Jiron, ägare av smörgåsbutiken P.B. James i Warr Acres, Oklahoma, märkte att några av soppåsarna med gamla matrester var öppnade i containern utanför affären. Flera av påsarna var uppslitna och någon hade uppenbarligen varit där för att äta sig mätt. En del hade kanske reagerat med ilska och blivit irriterande, men Ashley bestämde sig för att göra något helt annat.

Hon skrev en lapp och satte upp på fönstret utanför restaurangen. En av gästerna tog en bild och lade upp på Instagram.

Saw this outside of P.B. Jams today. #thatswhatlovelookslike

Ett foto publicerat av Greg King (@gregking8081) Apr 10, 2015 kl. 10:43 PDT

Till personen som går igenom våra sopor för att leta efter ett mål mat,

Du är en människa som är värd mer än att behöva leta igenom sopor efter mat. Kom gärna in till oss under våra öppettider och så bjuder vi på en klassisk ”Pb&j”, färska grönsaker och ett glas vatten. Du behöver inte betala något. Vi ställer inga jobbiga frågor.

– Din vän, ägaren.

Ägaren Ashleys lapp till främlingen har fått stort genomslag på sociala medier. Många hyllar henne för den vänliga gesten, med rätta.

”Det gjorde ont att se hur någon var tvungen att rota igenom våra sopor efter mat. Jag kände mig tvungen att göra något”, berättar Ashley.

Bildkälla:Twitter

Skarmavbild 2016-04-07 kl. 12.13.33

Hon förklarar också att hon inte kommer plocka ned lappen förrän någon nappar på erbjudandet.

”Jag tror att vi har alla varit i en situation där vi behöver en hjälpande hand. Om jag bara kan vara den som sträcker ut min hand någon gång i livet, så vill jag definitivt ta den chansen, säger hon till nyhetssajten KFor.

Dela gärna med er av denna historia om ni vill sprida lite solsken omkring er!