Albin dog 2 månader gammal – nu har någon stulit från hans gravplats: ”Skändat min lille son”

Tidigare i år förlorade mamman Fanny Engberg Sjöström sin två månader gamla bebis Albin. Pojken är begravd på kyrkogården i Nordmaling, och i tisdags upptäckte hans mamma att någon stulit från gravplatsen. 

– Det känns som att någon skändat min lille son, säger Fanny Engberg Sjöström till Newsner. 

Lille Albins gravsten på kyrkogården i Nordmaling har omgetts av nallar som han fick på begravningen. Gåvorna betyder mycket för Albins familj, så när mamma Fanny upptäckte att de stulits blev hon förkrossad. 

– Jag upptäckte det i tisdags. Det kändes för jävligt. Jag blev jätteledsen, säger hon till Newsner. 

Foto: Privat

Att stjäla från en död bebis är en handling som Fanny Engberg Sjöström inte kan förstå. Platsen är det enda de har kvar av Albin, och dit kan familjen gå för att sörja. 

”Känns som att någon skändat min lille son”

Nallarna är personliga och har ett affektionsvärde som inte kan ersättas, i och med att Albin fick dem på sin begravning som ägde rum i mars i år. 

– Nallarna är ju från begravningen och betyder mycket. Känns som nån skändat min lille son, säger Fanny till Newsner.

Albin. Foto: Privat

Albins grav är inte den enda som råkat ut för stöld det senaste året. 

Flera stölder på kyrkogårdar

Senast i höstas drabbades en kyrkogård i skånska Hörby av en omfattande stöld då cirka 80 gravar påverkades. Samma vecka drabbades Stora Kopparbergs kyrkogård i Falun av en ännu större stöld då 115 namnbrickor i brons pillades bort från gravarna.

– Ja det är helt fruktansvärt, skulle jag säga. Det är 115 namnplattor som är stulna och jag kan inte tänka mig hur anhöriga skulle känna det, sa kyrkogårdschef Karin Elofsson till Sveriges Radio då.

115 namnplattor har stulits från gravarna. "Fruktansvärt", säger kyrkogårdschef Karin Elofsson.

Posted by Newsner on Friday, September 25, 2020

Albins mamma hoppas att nallarna kommer till sin rätt, men än så länge finns det inga misstänkta för gärningen.

– Hur kan man stjäla från en död bebis?, säger Fanny i ett inslag i P4 Västerbotten.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);