Äldre damen fastnade med rullstolen framför tåget. Då grep pizzabagarna in och räddade hennes liv.

En gammal kvinna i 80-årsåldern satt fast med sin rullstol vid en järnvägsövergång i närheten av Ronneby i Blekinge.

Hon kom inte loss och ett tåget närmade sig den gamla damen. Suleyman Demirok satt på en parkbänk utanför en pizzeria i närheten och förstod direkt att det hela kunde sluta riktigt illa. Tillsammans med en annan pizzabagare sprang han för allt vad tygen höll mot kvinnan och lyfte upp bommarna och förde den rullstorsbudna kvinnan i säkerhet. Tåget swischade förbi 10 sekunder senare, skriver Sydöstran. När vardagshjältar griper in och riskerar sitt eget liv för att hjälpa andra är det svårt att inte bli berörd. Vår värld kan vara kall och hård ibland, men det här sådana här historier som ger mig hopp och tro på att människan i grunden är god.

Det var på onsdagskvällen den här veckan som historien spreds först via sociala medier. En twittrare berättade om den dramatiska händelsen som inträffade i Bräkne-Hoby, nära Ronneby.
Sydöstran plockade upp historien och den spreds av många på sociala medier. Aftonbladet har pratat med en av pizzabagarna som var med och räddade den kvinnan i 80-årsåldern.

– En äldre man puttade på en kvinna i rullstol och bommarna höll precis på att gå ned. Jag såg att han var lite stressad och när han skyndade på så fastnade rullstolen mellan spåren och då flög kvinnan framåt. Jag märkte att han skulle få problem så jag sprang direkt, säger Suleyman Demirok till Aftonbladet.

Tillsammans med vännen pizzabagaren Abdu Miri, 32, skyndade de sig till järnvägsövergången för att hjälpa till. De fick loss kvinnan och hon klarade sig utan skador.
Tåget kom drygt 10 sekunder senare.
– Hon hade verkligen tur att vi befann oss på plats. Det stod flera bilar där och det verkade som att ingen annan ville hjälpa. De ville kanske inte riskera sina egna liv. Det är riktigt farligt där med tåg som kör förbi i 100 kilometer i timmen, säger Suleyman.

Skönt nog klarade sig den chockade damen oskadd – inklusive hennes fikabröd.
– Det var på håret men till och med bullarna som de hade köpt i centrum fick vi med oss, säger Suleyman.

Härligt att höra om sådana här hjältar i en värld som ofta känns väldigt mörk, våldsam och egoistisk! Dela gärna vidare om ni tycker att pizzabagarna förtjänar respekt och hyllningar!

”Det var en vanlig mänsklig grej.”

Posted by Aftonbladet on den 2 oktober 2015

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: