Äldre kvinna med rollator rånades på stan – nu ryter polisen Linda ifrån: ”Förbannad och besviken”

Äldre kvinna blev bestulen på sin handväska i Stockholm. Nu har polisassistenten Linda fått nog av brotten mot äldre, det skriver polisen i ett inlägg på Facebook.

Det kan tänkas som en självklarhet att inte stjäla från andra. Och framförallt inte från äldre personer som inte har en chans att försvara sig.

Foto: Helena Landstedt, TT/ TT

Trots det är äldre människor en grupp människor som ofta råkar ut för stölder och bedrägerier.

I helgen blev en äldre kvinna utsatt för stöld. Gärningspersonen kretsade runt kvinnan och hennes rollator och fick med sig kvinnans handväska med tillhörigheter, något polisen berättar om i ett inlägg på Facebook.

Brotten mot äldre har fått Linda, polisassistent i Skärholmen, att ryta ifrån.

– Jag blir förbannad och besviken på hur man kan vilseleda och lura våra äldre, säger hon.

https://m.facebook.com/PolisenSkarholmen/photos/a.247576088667957/4463904673701723/?type=3&source=48

Brott mot äldre är vanligt förekommande för polisen och nu har man tillsammans med PRO, SPF Seniorerna och Brottsofferjouren tagit fram en utbildning som ska lära äldre personer att känna igen och skydda sig från bedrägerier. Oavsett om de förekommer på stan, på nätet eller i hemmet.

”Syftet är att stärka äldres förmåga att stå emot bedrägeribrott och minska känslan för skam för de som drabbas”, skriver Polisen i inlägget.

Människor som nåtts av inlägget rasar mot den här typen av brott.

”Det uslaste någon kan göra, stjäla från en gammal kvinna med rollator, sååå fegt”, skriver en person.

”Fega typer finns det gott om”, skriver en annan.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);