Äldre man glömdes i regnet av färdtjänst – då agerade Håkan blixtsnabbt

För en äldre man med rullator höll midsommarafton på att bli en ensam och kall sådan. Mannen satt nedkyld och blöt i regnet och väntade på färdtjänst som inte kom. Som tur var åkte Håkan Dahlström förbi och agerade snabbt.

Allldeles för sällan stannar vi upp och reflekterar över vad vi ser längs vägarna. Men tur var att Landskronabon Håkan Dahlström valde att stanna sin bil på midsommarafton. Anledningen var en äldre man som satt vid vägen och väntade på färdtjänst. 
– Han hade suttit där ett tag visade det sig. Han väntade på sin färdtjänst som inte dykt upp. Polisen hade ringt dem och det skulle dröja en timme, säger Håkan till Aftonbladet

Eftersom att mannen var dyngsur och Håkan visste att polisen hade mycket att göra på midsommarafton så erbjöd han sig att skjutsa mannen. Mannen blev glad och tog tacksamt emot Håkans hjälp, men insisterade på att betala, det vägrade dock Håkan. Han körde hem mannen och hjälpte honom in med kassarna, då han hade svårt att gå för egen maskin. 

Att se mannen ensam och övergiven i regnet fick Håkan att tänka på hur människor behandlar varandra, därför skrev han ett Facebookinlägg med ett budskap om att visa medmänsklighet för de äldre: 

Vill bara påminna er om att värna om de äldre vi har omkring oss, som kan råka ut för sådana här problem. Hjälp dem på det sätt ni kan. Det kanske tar några minuter av ert liv, men ni kommer aldrig att försvinna ur deras minne. Det kan jag garantera”, skriver han bland annat. 

– De har jobbat hela sitt liv och kämpat. Man kan inte bara glömma dem för att de är äldre, säger Håkan till Aftonbladet

Hade det inte varit för Håkan så hade den äldre mannen kunnat bli sittandes ensam i regnet hela midsommarafton. Det behövs fler som Håkan som värnar om äldre, dela gärna för att hylla honom.