Äldre man säljer ved för att betala fruns sjukhusräkningar, då stannar en granne och inser hjärtskärande sanningen

När Jessica Pittman körde igenom hennes hemstad Gulfport, i Mississippi, kunde hon inte låta bli att notera en äldre man som parkerat sin bil vid sidan av vägen.

Nyfiken bromsade Jessica in och ställde sig bredvid mannen, som tycktes sälja någonting där vid korsningen. 

Snart fick hon lära sig att mannen hette Kenneth Smith, med sig hade han sin hustru Helen.

Tillsammans sålde paret ved vid vägen, för att kunna betala Helens sjukhuskostnader. För några år sedan fick Helen diagnosen lungcancer.

Paret hade inte råd att betala för alla dyra mediciner och läkarbesök, så Kenneth började att såga upp ruttna träd, lägga virket i säckar och sedan försöka sälja veden längs vägen.

Han tog 50 kronor säcken. 

Ett år senare såg Jessica hur Kenneth stod vid samma hörn och sålde sin ved. Men Helen var borta. 

Kenneth berättade för Jessica att Helen hade gått bort nyligen.  

Förkrossad och med skulder upp över öronen stod Kenneth fortfarande vid vägen, för att kunna betala av de sjukhusräkningarna som fortfarande fanns kvar. 

Han hade inget annat väl än att stå där, med tungt hjärta, och vinka till bilisterna i hopp om att de skulle vilja köpa något. 

Rörd till tårar bestämde sig Jessica för att hon var tvungen att göra något. Hon gick ut på Facebook för att se om hon kunde hjälpa Kenneth.

Men ingen, varken Kenneth eller Jessica, var förberedd på vad som skulle hända de närmsta timmarna…

Jessica Pittman / Facebook

Så här skrev Jessica på Facebook:

”Om någon jag känner skulle behöva lite ved, kom gärna förbi och köp lite av denna underbara, 80-årige äldre mannen. Hans namn är Kenneth. Han står vid hörnet Carl Leggett och West Taylor Rd. I Gulfport, nära Bayou Bluff. Han står där varje dag, i flera timmar. En säck kostar 50 kronor. 

Lite bakgrund: Kenneth stod här och sålde ved även förra året, då med sin söta lilla fru Helen. Han sålde för att kunna betala för hans frus läkarbesök och räkningar.

I år står han där ensam. 

Jessica Pittman / Facebook

”Han berättade för mig att hans fru Helen gick bort i cancer för några veckor sedan, men att han fortfarande måste få in pengar för att kunna betala sjukhusräkningarna. 

Mitt hjärta brister varje gång jag passerar honom. Han viftar på varje bil som åker förbi. 

I fredags stannade jag vid stoppskylten i korsningen där han står. Det var ett begravningsfölje som gick förbi, över vägen. Och Kenneth stod där, alert och med sin halmhatt hållandes över hjärtat. Vilken fantastisk man.

Hur som helst… Jag kan inte köpa all hans ved! Men vi kan väl alla försöka avvara 50 kronor för att hjälpa honom, denna fina människa. 

Jessica Pittman / Facebook

”En insamling till Kenneth har startats av hans son, Leslie. Inte av mig. Men här är länken där du kan skänka en slant till honom, om du inte kan åka och köpa ved. 

Jag vet inte hur mycket räkningarna ligger på, men jag har fått höra att han och hans fru lade alla sina besparingar på att täcka Helens medicin och läkarkostnader och att Kenneth har svårt att få allt att gå ihop”, skrev Jessica. 

Och hennes uppmaning väckte reaktioner över hela landet. Snart strömmade främlingar till Kenneth, för att köpa ved.

Den insamling som startades på nätet gick också som tåget, hittills har otroliga 500 000 kronor skänkts till Kenneth! Visst är det fantastiskt vad vi människor kan göra när vi går ihop tillsammans? 

Även om det finns något sjukt i USA:s system där många inte har råd att betala för cancerbehandling, så väljer jag ändå att försöka lyfta fram det positiva i denna historia. 

Och det är att vi människor kan rubba berg om vi bara hjälps åt. 

Lite vänlighet räcker långt. Dela gärna Kenneths berättelse med dina vänner på Facebook.