Äldre par har bara dagar kvar – då gör sjuksyrran det enda rätta för att hylla deras livslånga kärlek

Kalla mig cynisk – men det känns som att riktig, gammeldags kärlek är något som blir allt mer sällsynt. 

Ett lyckligt äktenskap kan liknas vid ett hus, som måste byggas på nytt varje dag och varsamt underhållas – ända tills den dagen då det är dags att ta farväl. 

Ett bra exempel på detta? Den hjärtskärande historien om Bert Whitehead och hans fru Beatrice, som nu får tusentals hjärtan att fyllas med värme. 

Bert Whitehead och hans fru Beatrice har varit gifta i 67 år och varit så gott som oskiljaktiga sedan de träffades, skriver The Bolton News

Tyvärr slog tragedin till med full kraft i april 2017, då 87-åriga Beatrice blev inlagd på Royal Bolton Hospital på grund av skelettcancer.

Några veckor senare kom också 90-årige maken Bert till sjukhuset, efter hans hälsa försämrats snabbt. 

© Facebook/Khmer News
 

På grund av att paret lades in på olika avdelningar kunde de dock inte vara nära varandra, på sjukhuset. 

Det enda sättet Bert kunde titta till sin hustru var i en rullstol, med resten av familjen.

Men enligt deras svärson, Stephen Hall, gjorde personalen ett undantag och flyttade in Bert och Beatrice i samma rum, så att de kunde vara tillsammans.

© Facebook/Wishfm

”Det är hjärtskärande. Det finns ett team i rummet som ger henne pallativ vård”, berättar Stephen Hall för Bolton News. 

”När de drog ihop sängarna såg jag hur Bert sken upp i det största leendet, det var ett riktigt rörande ögonblick. Sjuksystrarna har varit helt lysande, de har gjort allt de kunnat. Vi vill bara rikta ett tack till dem alla”, säger svärsonen Stephen. 

© Facebook/Wishfm

Tyvärr har Beatrice bara några dagar kvar att leva.

Deras dotter, Suzanne Hall, säger att Bert och Beatrice knappt varit ifrån varandra, ända sedan dagen de möttes.

Beatrice var bara 15 år när de träffades och paret gifte sig 1950, när Bert kom tillbaka från militärtjänstgöring. Tillsammans har Bert och Beatrice tre barn, sex barnbarn och fem barnbarnsbarn. 

© Facebook/Wishfm

Royal Bolton Hospital släppte ett uttalande i samband med detta:

”Vi försöker alltid göra allt vi kan för att att stödja patienter och deras anhöriga när en person närmar sig slutet av livet. Vi vet hur mycket de små sakerna kan betyda och därför försöker vi göra det som står i vår makt vid dessa tillfällen. Vår personal förstod hur viktigt det var för Bert Whitehead att vara vid sin hustrus sida i denna svåra tid och därför gjordes några undantag på avdelningen, för att flytta dem till ett separat rum – där de kunde vara tillsammans.

”Mr Whitehead har varit vid hans frus sida sedan dess”. 

© Facebook/Wishfm

Sällan har väl talessättet Tills döden skiljer oss åt varit mer passande och träffat mer i hjärtat?

Helt rätt av sjukhuset och sjuksyrrorna att låta detta vackra par få ett eget rum så att de kan få tillbringa sina sista dagar tillsammans. 

Dela och gilla gärna om du håller med!