Äldreboendet drog in kvällsmaten för de gamla – ”Min pappa svälter ihjäl”

Äldreboendet Käpplunda gärde slutade servera kvällsmat till de äldre.

Samtidigt har Yvonnes pappa rasat i vikt.

– Jag slog larm redan i februari att han rasat i vikt.

Yvonnes pappa bor i en servicelägenhet på boendet Käpplunda gärde i Skövde. Men nyligen slutade boendet att servera kvällsmat till de äldre.

Samtidigt har Yvonnes pappa Ingemar rasat i vikt det senaste året.

– Det jag har fått fram är att i mars 2016 vägde han 55 kilo. Nu väger han 46. Det är närmare 20 procent av sin vikt som han har tappat på bara ett år, säger hon till Skaraborgs Allehanda.

Istället får de boende nu köpa mat på egen hand. Något som Yvonne menar är svårt för många äldre. Det blir att de köper fryst mat, som panpizzor, istället och äter hela veckan.

– På biståndsenheten har svaret varit att det räcker med ett mål mat. Jag blir så arg, de äldre ska väl leva den sista tiden med värdighet. Det blir bara en förvaring där de gamla svälter ihjäl, säger Yvonne till Skaraborgs Allehanda.

Kommunen menar dock att den uteblivna kvällsmaten inte ska behöva påverka de boende, utan att alla behovs ska tillgodoses. Man erbjuder sig även att hjälpa till att handla mat till de som behöver.

Givetvis kommer de äldre äta sämre om de inte längre får kvällsmat serverad. Vad tror du? Dela gärna och skriv vad du tycker i kommentarerna på Facebook! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna