Äldreboendet öppnade egen bar – här får de öl och shots på eftermiddagarna

Många av oss drömmer säkert om att ha en hemmabar, fylld med olika läkerheter, där man kan samlas med sina vänner för att ta något gott att dricka och prata om stort och smått.

Det är nu en dröm som går i uppfyllelse för äldreboende Vesterled i Danmark – där man igår öppnade en bar.

De 26 boende hade blivit tillfrågade om vad de skulle kunna tänka sig på menyn och där finns nu ett flott utbod som de kan ta del. 

Baren serverar både öl, whisky, snaps, cognac, rom, shots, läsk, juice och kaffe.

Själva baren blev köptes för runt 7000 kronor 5.500 kroner och fick de så väl själva baren som innehållet.

– Vi tänker att baren också användas till att mysa i på förmiddagen och kanske kommer vi också att skapa en herrklubb och en damklubb, och man kan också bara sitta där och ta en kopp kaffe, säger verksamhetsansvaige Anette Rasmussen till jv.dk.

Tanken är att baren ska vara en plats för alla – inte bara för de som vill ha alkoholhaltiga drycker.

– Det behöver inte vara alkohol, personeln får ju heller inte dricka alkohol under arbetstid, så vi kan få oss en alkoholfri cider, säger Anette Rasmussen.

Baren har betalats genom boendets aktivitetskonto och får bara uttnyttjas av de boende. I samband med öppningen kunde dessutom roa sig med dart, som var en gåva från kommunen,

Är det inte underbart att man lyssnar på de äldra och låter dem få något litet extra? Dela gärna om du håller med om att alla äldre förtjänar att få sätta guldkant på tillvaron!