Äldreboendet saknade en grill – då tog Christer saken i egna händer och ordnade fest

Livet tar inte slut bara för att man flyttar in på ett äldreboende. Det tror jag är någonting som väldigt många fler människor borde bli medvetna om. Tack vare hjältar som Christer Åsén tror jag också att fler och fler kommer börja bry sig om alla äldre som bor på äldreboende.

Det här är Christer Åsén från Knutby. När han fick höra att äldreboendet i hans stad saknade en grill, och därför inte kunde äta grillat, blev han upprörd. På Facebook skrev han: ”Jag fick vara grillmästare på det lokala äldreboendet som tydligen inte har någon grill. Något jag blev upprörd över tidigare då alla ska få möjligheten att njuta av nygrillat tycker jag.”

Facebook

Ja, Christer tog alltså saken i egna händer och ordnade en grillfest. För han ser det som självklart att alla ska få äta nygrillat på sommaren. 

”Det blev såklart grillat vildsvin. Grillade även fläsk karré och Bratwurst. Även rökt sidfläsk bjöds det på med potatssallad till”, berättar han på Facebook.

Facebook

Långbord dukades upp och en hejdundrande grillfest blev verklighet. Glädjen var också total från alla som bor på äldreboendet Björkgården i Knutby.

– Det är jättespännande och vi tycker det är jätteroligt när det kommer initiativ från människor utifrån. Fantastiskt trevligt och de boende har tyckt att det var väldigt kul. Det har bara varit positiva kommenterar, både från de boende men även från anhöriga, säger verksamhetschefen Ralf Nord till SVT.

Facebook

För Christer var initiativet en fröjd. ”Väldigt enkelt och så givande”, skriver han på Facebook. Nu hoppas att han att fler följer hans exempel. Gilla och dela för att inspirera andra till att göra som Christer!