Äldreboendets fina gest – kärleksbombade alla pensionärer på alla hjärtans dag: ”Verkligen uppskattat”

Att fira alla hjärtans dag den 14 februari är långt ifrån en självklarhet för alla svenskar, men på senare år har dagen blivit allt mer uppmärksammad. Och i år tycktes många var allt mer benägna att sprida kärlek i och med social distansering. 

På äldreboendet Vardaga lät man alla “Kärleksbomba” de man ville visa uppskattning. Detta genom att göra stora hjärtformade kort som sedan levererades till den man ville visa lite kärlek.

Vardaga har flera äldreboenden runt om i landet, som är kända för att anordna aktiviteter som sätter guldkant på äldres vardag. 

I samband med alla hjärtans dag i söndags tyckte personalen på Vardaga att det passade bra att sprida lite kärlek. 

Foto: Vardaga

Fick kärleksbomba vem de ville

På flera boenden lät man de äldre göra kort med personliga alla hjärtans dag-hälsningar till valfri person, eller flera. Personal såg sedan till att kortet lämnades hos rätt person som fotades tillsammans med sin “kärleksbomb”. 

– Alla boenden fick göra som de ville och välja vilka de ville kärleksbomba. Jag har sett att det varit lite olika, men i de allra flesta fall har man skrivit tillsammans och valt ut vem man vill kärleksbomba tillsammans. Överlämningen har alltid varit fysisk, men har gått till på olika sätt pga pandemin. I vissa fall har en ur personalen lämnat över, i andra har de kunnat vara fler, berättar Urban Rybrink, Press- och PR-ansvarig och extern kommunikation för Vardaga för Newsner. 

Foto: Vardaga

Kärleksbombningen blev en stor succé som lämnade många stora leenden när korten i form av stora hjärtan överlämnades. Senare delade Vardaga med sig av kärleksbonanzan i ett Facebookinlägg, som hyllades stort.

Foto: Vardaga

“Vardaga sprider kärlek och firar alla hjärtans dag!I helgen var det alla hjärtans dag. I år mer än någonsin behöver vi alla uppmärksamhet, kärlek och uppskattning. Detta har flera av Vardagas äldreboenden tagit fasta på genom att uppmärksamma tex anhöriga, lokala förskolan, hästen som ibland kommer på besök, bibliotekarien mfl.”, skriver Vardaga på Facebook. 

Vardaga sprider kärlek och firar alla hjärtans dag!I helgen var det alla hjärtans dag. I år mer än någonsin behöver vi…

Posted by Vardaga on Tuesday, February 16, 2021

Många valde att skicka kärleksbombningar till deras familjer, andra till hemtjänstpersonal, tandsköterskor, eller till närliggande förskola. 

I och med pandemin och den sociala distanseringen har aktiviteter varit av extra stor vikt för de äldre på Vardagas boenden. 

– De äldre har verkligen uppskattat det och det har gjorts i samband med andra sätt att fira. Bakverk, musik och dans. Allt utifrån vad varje boende klarar och vad de boende önskar, säger Urban Rybrink till Newsner. 

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required