Äldreboendets pensionärer fick skriva en önskelista – nu ska drömmarna uppfyllas

På äldre dagar kryllar det inte av erbjudanden om att göra roliga aktiviteter, men det är många pensionärer som skulle önska att de fick göra något roligt ibland. På äldreboendet Bergkällan i Sollentuna har man tänkt på det, och därför låtit de boende skriva en önskelista över saker de vill göra. Nu ska alla punkter uppfyllas. 

En bingoafton någon kväll i veckan är så långt som aktivteterna sträcker sig på många äldreboenden. Men på Bergkällan i Sollentuna nöjer man sig inte där. 
– Vi frågar de boende vad de skulle vilja göra och så fixar vi det, säger Christian Wallenborg, aktivitetsombud på Bergkälla till Aftonbladet. 

Bland önskningarna som uppfyllts har det varit aktiviteter som pubkvällar, ta färjan ut i Stockholms skärgård och gå på Cosmonova. Alla aktiviteter planeras efter de boendes dagsform, berättar Christian. 

– I vintras när det var snöstorm fick jag med mig ett gäng ut och gjorde snögubbar. Sedan gick vi in till den levande brasan och drack varm choklad. En annan gång köpte vi in rakborstar och jag tog med mig raktvål hemifrån. Sedan satte vi på musik, de fick öl, och vi rakade dem. Det var uppskattat. Vi har även åkt till Åland, säger han till Aftonbladet.

Det som gör det hela mer unikt är att de boende får göra något varje dag, förutsatt att de känner för det. Han beräyttar också att många har börjat gråta för att de blivit så glada. 
– Det här är möjligt för att vi har en fantastiskt personal, det vill jag understryka. Annars går det inte. Här är de verkligen engagerade, och det är även det jag uppfattar som en skillnad. Man är engagerade på riktigt och tycker att det är roligt, säger han. 

Vilket fantastiskt initiativ som ger de äldre en vardag att se fram emot. Det här borde fler äldreboenden ta efter, dela gärna om du håller med.