Aleksander är drogfri, nybliven pappa och söker jobb – men har ett problem

För tre år sedan var han drogberoende och bodde på gatan – men när norske Aleksander Vattøy Dyrhol träffade sitt livs kärlek Linda sommaren 2014 förändrades allt.

På mindre än ett år blev Aleksander helt drogfri och så sent som i maj blev han dessutom pappa för första gången.

Nu drömmer familjen om att köpa sig ett eget hus – men det finns ett problem.

För att kunna köpa ett hus till sig, sambon Linda, hennes son och deras gemensamma dotter behöver Aleksander ett fast jobb – något som inte har visat sig vara det lättaste. Med sin bakgrund som drogmissbrukare har många arbetsgivare skakat på huvudet när 29-åringen erbjudit sina tjänster.

– Med tanke på att jag har tio år utan något på CV:t, och en tatuering på halsen, så är det inte lätt. Jag söker alla sorts jobb. Absolut allt, säger Aleksander Vattøy Dyrhol till norska TV2.

Bildkälla: Aleksander Vattøy Dyrhol (Facebook)

Efter alla ”tack, men nej tack” bestämde sig så Aleksander för att ta till en sista, desperat åtgärd. Han vände sig till allmänheten via Facebook – och var helt öppen och ärlig med sig själv och sitt tidigare liv.

”Hej! Jag heter Aleksander och söker ett fast jobb. Dessvärre ser inte mitt CV ut som för de flesta andra, eftersom jag inte har haft ett liv som de flesta andra. Detta förstör nu för mig på arbetsmarknaden”, inleder han inlägget.

Han berättar sedan om sin långa och tuffa bakgrund som drogmissbrukare innan han fortsätter:

”Jag är så nöjd med mitt liv nu och allt jag har lyckats uppnå, men det enda som saknas är ett fast jobb, så att jag och min flickvän kan köpa ett hus till familjen och få det lite lättare ekonomiskt. Om du eller någon du känner är en arbetsgivare som vågar ge mig chansen så snälla kontakta mig, jag kommer inte att svika dig och jag har lärt mig att uppskatta chanserna jag får i livet.”

Bildkälla: Aleksander Vattøy Dyrhol (Facebook)

Aleksander hade dock inte en aning om vilken genomslagskraft hans uppriktiga inlägg skulle komma att få. På bara två dagar har det delats vidare över 22 000 gånger – och trots att han än så länge inte fått något erbjudande om fast jobb så har många människor kontaktat Aleksander personligen och erbjudit andra tjänster.

– Jag har till exempel fått mejl från folk som vill sponsra med pengar till ett körkort, säger han till norska TV2.

Bildkälla: Aleksander Vattøy Dyrhol (Facebook)

Efter att med stor viljestyrka äntligen ha fått rätsida på livet så fortsätter Aleksander sin jakt på fast jobb – överraskad av det enorma stöd han fått från vänliga medmänniskor.

”Tusen, tusen tack till alla som delar vidare. Det är helt otroligt att så många vill hjälpa mig och bryr sig om en människa de inte ens känner. Tack”, skriver han i en kommentar till sitt Facebook-inlägg.

Dela gärna vidare för att hjälpa Aleksander i jakten på jobb!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna