Alexander Falk, 18, har avlidit i sviterna av cancern – hyllades för sitt mod

Alexander Falk har sedan han var 15 år kämpat emot cancer.

Nu har han dött av sjukdomen.

I onsdags somnade han in i hemmet omgiven av sin familj.

Alexander Falk blev 18 år. Han har sedan han var 15 år kämpat emot sjukdomen.

I onsdags somnade han in i sitt pojkrum, omgiven av sin familj, skriver Expressen.

– Vi kramade och pussade honom när han låg där. Han andades väldigt hastigt och sedan så vände han sig bara mot väggen och somnade in, säger pappan Thomas Falk till Expressen.

Alexander har varit väldigt öppen med sin sjukdom och skrivit om sitt liv, sin vardag med cancer på Instagram, där han hade över 60 000 följare.

För en vecka sedan skrev han ett sista inlägg. 

– Vill bara säga tack till mina vänner, mina bröder å mina systrar för att ni alltid funnits där för mig oavsett vad, ❤ å sen jag tacka er/du! Som läser det här nu! Ni alla är guld värda! Att man kan ge så mycket kärlek å allt till en person, jag mår skit just nu så måste vila, dagarna bli som ni alla vet jobbigare å jobbigare.

Alexander Falk kommer bli saknad. På hans Instagram har redan tusentals personer kommenterat, beklagat hans bortgång och skrivit ”Vila i frid”.

– Medans jag skriver det här inlägget så känner jag hur jag vill bara somna in koma typ, puss på er alla iallafall! Jag är inte död ännu, visst vi vet att slutet är snart, men med ert stöd så kämpar vi in i det sista!, skrev Alexander i det sista inlägget på Instagram.

Förra året deltog Alexander Falk Barncancergalan, där han hyllades för sitt mod. Under galan berättade Alexander Falk, 18, sin historia – vilket inte lämnade ett öga torrt.

– Jag skulle göra en bakåtvolt på gymnastiken men kände att jag inte kunde böja benen riktigt. Då kom en kompis fram och sa jag hade en stor knöl på benet, berättar Alexander.

Det visade sig att knölen var en aggressiv form av skelettcancer. Alexander fick senare besked att han inte skulle överleva sjukdomen. 

Om du vill stödja Barncancerfonden med ett bidrag, kan du göra det här: https://www.barncancerfonden.se/ 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna