Alexander säljer avlidne pappans Volvo – för att vara med i kampen mot cancer

Alexander Edbloms pappa avled nyligen i prostatacancer.

Nu säljer han deras gemensama renoveringsprojekt, en Volvo PV-årsmodell 54, och skänker samtliga pengar oavkortat till Cancerfonden.

Alexander Edblom från Örnsköldsvik har haft en nära relation med sin pappa Tony. De pratade eller sågs nästintill varje dag och brukade se på hockeymatcher eller fiska tillsammans. Dessutom gillade de båda att renovera bilar, någonting som pappa Tony hade ett stort intresse för efter att ha jobbat som plåtslagare.

Bland annat har de renoverat upp en Volvo Amazon tillsammans, en bil och gemensamt projekt som ligger Alexander väldigt nära. 

Bildkälla: Facebook/Alex Edblom

Men i augusti skulle saker förändras, då de fick reda på att pappan var sjuk i prostatacancer, efter vad som börjat med ryggvärk och misstänkt diskbråck. Nyligen dog Tony, endast 63 år gammal.

Kort därinnan hade Alexanders farfar också avlidit – och när han såg att människor skänkte pengar till olika fonder bestämde han sig för att han också ville göra någonting. 

Bildkälla: Facebook/Alex Edblom

Ett renoveringsprojekt som han tillsammans med sin pappa börjat på, en Volvo PV-årsmodell 54, ska han nu slutföra på egen hand och sälja. Alla pengar han får in ska sedan gå oavkortat till Cancerfonden, barncancerfonden och Min Stora Dag, där köparen får bestämma hur pengarna ska fördelas. 

– Jag gör det här för pappas skull. Han tvekade aldrig att hjälpa någon och genom det här känns det som att han kan hjälpa på något sätt, säger Alexander till Aftonbladet.

Bildkälla: Facebook/Alex Edblom

Alexander hoppas få hjälp med att renovera färdigt bilen för att kunna dra in så mycket pengar som möjligt. Företag har redan hjälp honom med sommardäck och människor har erbjudit att hjälpa till med att inreda och lacka bilen.

Han vill kunna sälja bilen för upp emot 60 000 kronor – och har själv börjat bygga på den som terapi för sorgen efter sin pappa. Alexander har startat en auktion på Facebook där vem som helst kan lägga ett bud på bilen.

– Jag tror att pappa skulle ha varit nöjd, säger han till Aftonbladet

Bildkälla: Facebook/Alex Edblom

Förutom att stötta cancerforskningen vill han även genomföra renoveringen för sin åtta månader gamla son Elton, som låg sin farfar varm om hjärtat under sin sista tid i livet.

– Jag hoppas att jag och Elton får samma fina relation som han och jag hade, och mer tid tillsammans, säger Alexander till Aftonbladet.

Det här är så himla vackert av dig Alexander. Dela gärna vidare artikeln så vi tillsammans kan hylla det här fantastiska initiativet.