Alexander Skarsgård vann Emmy – och hyllade sin mamma i tacktal inför tusentals

Inatt gick tv-världens största och mest prestigefyllda tävling av stapeln – Emmy awards. Bland de stora Hollywoodskådisarna prisades bland annat svenske Alexander Skarsgård, som valde att hylla sin mamma i tacktalet.

Inatt tog svenske skådespelaren Alexander Skarsgård, 41 sin första statyett under Emmy Awards i Los Angeles. Alexander Skarsgård har de senare åren haffat flera stora roller i Hollywood, bland annat för sin roll som Tarzan. Men under Emmy Awards var det tv-prestationer som stod i fokus, och det var för rollen som som våldsam hustrumisshandlare i ”Big little lies” som han knep en Emmy, det berättar Aftonbladet.

 

Foto: Wikimedia Commons

Under det korta tacktal som vinnarna får hålla valde Skarsgård att hylla och tacka flera kvinnor, bland annat sin mamma, något som gjorde många berörda.
– På tal om fantastiska kvinnor vill jag också tacka min mor, som flugit hela vägen från Stockholm för att vara här i kväll. Det betyder väldigt mycket för mig. Och tack för att du födde mig, det är ju också ganska coolt, sa han.

Mamma Skarsgård var med på galan

 

Foto: Maja Suslin/TT

Många ägnar sina tacktal åt producenter och andra medarbetare, men Skarsgård tyckte att det var viktigt att hylla sin mor. Dela gärna om du också tycker att man aldrig ska glömma bort sin mamma.