Alla körde förbi skadade 1-åringen – nu vill mamman hitta de hjältar som stannade

Alla som någon gång passat småbarn vet hur kritiskt läget är om de ramlar och slår i huvudet. Det är svårt att säga om de fått en hjärnskakning eller gud förbjude något ännu värre, därför bör man agera snabbt och vara uppmärksam minuterna efteråt. 

När Johanna Gustafssons ettåring somnade med svåra blödningar efter att han slagit i huvudet fick Johanna panik och stannade bilen. Bil efter bil körde förbi, men till slut stannade en av dem, och nu vill Johanna hitta sina okända hjältar och tacka dem. 

När Johanna Gustafsson från Malmö fick ett samtal från förskolan om att hennes son ramlat och slagit sig illa i munnen skyndade hon sig dit. Men på vägen till sjukhuset somnade ettåringen i bilen medan han blödde kraftigt. 

Johanna fick panik eftersom att hon inte visste om sonen somnat av utmattning eller för att han slagit i huvudet, därför ringde hon vårdguiden som sa åt henne att klämma på hans fötter eller gnugga hans bröst. Johanna gjorde som de sa, men utan någon reaktion från sonen.

Johanna blev lovad en ambulans, och medan hon väntade var hon tvungen att lägga sonen i framstupa sidoläge, hålla koll på honom och trafiken och samtidigt prata med 112. Hon kände sig panikslagen och hjälplös. 
– Folk brydde sig inte. Jag var i upplösningstillstånd, de bara körde förbi mig. Varför kan ingen stanna och hjälpa mig, tänkte jag, berättar Johanna för Aftonbladet.  

Facebook/Johanna Gustafsson

Just när Johanna kände sig som mest stressad stannade en bil med tre tjejer. Tillsammans underlättade de hela situationen. 
– En av dem tog tag i min telefon och en såg till att hålla koll på trafiken. Jag behövde inte tänka på bilarna, jag kunde hålla koll på min son, säger Johanna till Aftonbladet. 

När ambulansen väl dök upp fanns ingen tid att förlora, därför hann Johanna aldrig ta reda på vilka tjejerna var. Nu efterlyser hon dem på Facebook för att tacka dem för deras hjälp. 
– Jag skulle vilja tacka dem och visa min uppskattning. Jag vill att de ska veta att det var värt att stanna till. Även om inte de själva tyckte att de gjorde mycket så gjorde de mycket för mig, säger hon. 

Många som kör förbi olyckor tänker säkert att någon annan stannar, men tack vare att de tre tjejerna i bilen faktiskt stannade så underlättade de situationen för den panikslagna mamman. Dela gärna för att hjälpa Johanna hitta de som hjälpte henne.