Alla som menar att kvinnor våldtas för att de är lättklädda – titta noga på den här bilden!

Texten är inte särskilt lång, bilden föreställer inte mer än en hund som sitter duktigt på golvet och lyder de instruktioner han fått.

Men i 22-åriga Bree Wisemans till synes harmlösa Facebook-inlägg gömmer sig ett syrligt budskap. Hon har en poäng som är lika kraftfull som tydlig – och bara sedan juli har hundratusentals människor skrivit under på orden och delat vidare inlägget.

Det här är något alla borde läsa och reflektera över!

Du har säkert hört eller läst det själv, att vissa helt på allvar tycks mena att våldtäktsoffer ”får skylla sig själva”.

Vissa säger att tjejens kjol var för kort, andra hävdar hon drack för mycket och en del fokuserade på om kvinnan i fråga verkligen borde ha gått hem ensam en sen kväll.

Av någon outgrundlig anledning skjuts ansvaret helt enkelt över på den som har blivit våldtagen – och till slut bestämde sig 22-åriga Bree Wiseman för att sätta ner foten en gång för alla.

Bree, som själv har blivit utsatt för sexuella trakasserier, bestämde sig för att skriva ett inlägg på Facebook – och hon tog hjälp av sin hund. 

Bildkälla: Bree Wiseman (Facebook)

Så här skrev hon i det uppmärksammade inlägget:

”Till alla er som hävdar att kvinnor blir våldtagna på grund av hur de klär sig.

Det här är min hund. Hans favoritmat är biff. Hans ögon är i nivå med min tallrik. Han kommer inte närmare, eftersom jag har sagt ’nej’.

Om en hund kan uppföra sig bättre än dig så borde du ta dig en rejäl funderare. Känn dig fri att dela vidare, min hund är underbar.”

Bildkälla: Bree Wiseman (Facebook)

Enkelt – och så tydligt som det bara kan bli.

Därför är det kanske inte heller så konstigt att det briljanta och tankeväckande inlägget har delats vidare över 300 000 gånger sedan det publicerades i slutet av juli.

I en intervju med Huffington Post vill 22-åriga Bree sist men inte minst klargöra en sak:

”Om en fyraårig pitbull förstår vad ett ’nej’ betyder, trots att han ser någonting han väldigt gärna vill ha, då borde vuxna människor också förstå vad ’nej’ betyder, oavsett hur man går klädd”.

Det borde vara självklart, men det tål verkligen att upprepas: den enda man kan skylla på i våldtäktsfall är våldtäktsmannen själv!

Nu tycker jag vi hjälps åt att dela vidare Brees viktiga ord så alla förstår.