Alla stör sig på den långsamma gamla damen i kön. Det kassören gör då kan vi alla lära oss något av.

Jag vet inte hur många gånger jag varit i affären och hamnat bakom en äldre människa i kön bara för att notera hur resten av kön suckar och stönar över att det tar lite för lång tid för personen. Detta gör mig bara så ledsen, bara för att man är lite äldre och behöver lite längre tid på sig för att få till det med betalning och bonuskort och allt vad det är så ska man inte behöva bli illa behandlad. Den här berättelsen utspelade sig nyligen i USA och handlar om just detta. Det är en kvinna som hamnar bakom en väldigt långsamt äldre dam i kassan, men det kassören gör då tycker jag alla kan lära sig något av.

Igår var Matt sjuk. Jag plockade upp Archie från barnvakten och Eloise från skolan och bestämde mig för att åka till Target (ett lågprisvaruhus, reds. anm.) för att köpa några saker. Jag hoppades kunna göra mina ärenden snabbt.

Bildkälla: Facebook

Jag hittade en kö med bara en enda person framför mig och började lägga upp mina varor på rullbandet. När jag lagt upp varorna tittade jag upp och såg att kvinnan framför mig var en äldre kvinna.

Bildkälla: Facebook

Hon betalade med småmynt och ville betala varje produkt var för sig. En del av mig, den del som hade jobbat en lång dag, den del av mig som hade en 1,5-åring som var supertrött i kundvagnen, den delen av mig som hade satt en orimlig tidsplan för mitt besök på Target för att komma hem fort, den delen var frustrerad över den här kvinnan och besväret hon utsatte mig för.

Bildkälla: Facebook

MEN sen tittade jag på hur den unga kassören hanterade den här kvinnan. Jag såg hur han hjälpte henne räkna sin växel och hur han försiktigt tog emot mynten ur hennes skakiga händer. Jag lyssnade på hur han tålmodigt sa ”ja, frun” till henne. När hon frågade om hon hade tillräckligt med pengar för att köpa en kasse sa han att hon hade det och gick sedan två kassor bort, hämtade en kasse till henne och packade sedan ner hennes varor. Inte en enda gång stönade, suckade eller himlade han med ögonen. Han var inget annat än tålmodig och vänlig.

Bildkälla: Facebook

Medan jag tittade på honom så jag hur Eloise gjorde samma sak. Hon stod bredvid kvinnan och betraktade kassören medan han räknade pengarna. Jag insåg att jag inte alls blivit utsatt för besvär. Att min dotter i stället hade fått se vänlighet och tålamod och fått lära sig värdefulla läxor från en fullständig främling, dessutom insåg jag att jag fick mig en viktig påminnelse om detta.

När kvinnan var klar började kassören att scanna mina varor och tackade mig för mitt tålamod. Jag tackade då honom för att han lärt oss om tålamod och vänlighet genom att behandla den gamla damen som han gjort. Och även om min tidsplan gått åt skogen, så knuffade jag min vagn genom hela butiken för att försöka hitta butikschefen. Jag ville att hon skulle få veta om hennes anställdas vänlighet och tålamod och hur mycket det betydde för mig. När jag hittade henne och berättade historien för henne lämnade vi Target med en vagn full av varor, men ännu mer med våra hjärtan fyllda av tacksamhet efter en lektion det är svårt att sätta ett pris på.

Om du någonsin är på Target i Glendale, ge Ishmael ett leende och en nickning. Världen behöver fler personer som honom.

Yesterday Matt was sick. I picked up Archie from the sitter and Eloise from school and decided to run to Target for a…

Publicerat av Sarah Owen Bigler den 13 januari 2016

Den här killen tycker i alla fall jag förtjänar att hyllas, så var inte snål nu – dela det här vidare till dina vänner.