Alla struntar i blinda mannen som försöker stoppa en taxi – då stannar en kvinna och gör det enda rätta

I dagens samhälle är det många som har bråttom. Det är lätt att man bara stressar genom vardagen och missar vad som händer runt om kring. Förmodligen var det precis vad som hände den här gången. 

Ryan Hamilton satt på en takterrass i Chicago när han plötsligt såg något som fångade hans uppmärksamhet nere på gatan. Han tog snabbt upp sin mobil för att fånga händelsen på bild.

Bilderna har nu hyllats av tusentals.

Basebollklubben Chicago Cubs hade precis avslutat en match och Yusef Dale hade suttit i publiken. Nu var han på väg hem och försökte få tag i en taxi. Det var fullt med folk på gatan och att få tag i en taxi var inte lätt, i synnerhet inte för Yusef som var blind.

Han stod en lång stund och försökte stoppa en bil, men alla bara passerade honom. Människorna på gatan la inte heller märke till den blinda mannen på gatan. Det var detta Ryan Hamilton såg uppe från takterrassen. 

Allt såg hopplöst ut – tills en ung kvinna stannade. Till skillnad från alla andra som passerade så hade hon sett att Yusef behövde hjälp. Hon lämnade sina vänner och gick bort till honom och frågade om hon skulle stoppa en taxi åt honom. Han svarade skämtsamt ”Ja, du låter trevlig, så taxin stannar förmodligen för dig innan den stannar för mig”.

© Fackbook/Ryan Hamilton

Några minuter senare hade kvinnan lyckas stanna en bil och Yusef kunde äntligen åka hem. Kvinnan gav honom en snabb kram innan de skildes åt.

© Fackbook/Ryan Hamilton

Ryan Hamilton hade sett allt uppe från takterrassen och passade även på att ta några bilder på den fina gesten. Han postade bilderna på sin facebooksida och de fick tusentals gillamarkeringar. 

”Underbart att se sådan godhet i världen, när media bara rapporterar om hat” skriver han till bilden.

Det dröjde inte länge innan denna fina händelse uppmärksammades i media också. CBS Chicago sökte reda på kvinnan och intervjuade henne. Hon heter Casey Spelman och är 26 år. Casey berättar att mötet med den blinde mannen var en höjdpunkt på hennes resa till Chicago, och att hon inte tvekade en sekund på att hjälpa honom.

Det kanske kan verka som en obetydlig händelse att hjälpa en främling vinka in en taxi, men det Casey gjorde blir tyvärr allt ovanligare i dagens samhälle. Därför tycker jag det är viktigt att hylla denna vardagshjälte.

Dela gärna historien vidare för att inspirera andra!

Publicerad av Newsner familj