Alla tror att pojken ska dö efter födseln. Men 7 månader senare utför läkaren ett mirakel.

När Sierra Yoder och hennes make Dustin fick veta att de väntade barn var det såklart ett stort och lyckligt ögonblick för de blivande föräldrarna. Men deras glädje skulle snabbt förvandlas till en ren mardröm. På ultraljudet upptäckte läkarna nämligen att deras lilla pojke drabbats av något som på latin kallas för encephalocele, på svenska hjärnbråck. En dödlig missbildning som gör så att hjärnan skjuter ut ur ett hål i barnets skalle. Läkarna meddelade att det inte fanns en chans att deras lilla pojke skulle överleva. Det tunga och oerhört sorgliga beskedet gjorde att de blivande föräldrarna inte såg någon anledning till att börja köpa allt det nödvändiga som behövs när man får barn. Allt de inhandlade var en liten bebisbody som de tänkte begrava honom i. När pojken väl förlöstes antogs det att han bara skulle överleva några få timmar och sköterskorna la inte ner någon tid på att tvätta eller väga honom. Men det skulle visa sig att den här lilla killen inte tänkte ge upp i första taget.

För Sierra och Dustin hade veckorna fram till förlossningen varit otroligt dystra. Bara tanken på att deras lilla pojke inte skulle överleva fyllde dem givetvis med en oerhörd sorg och uppgivenhet.

– Det var helt enkelt för stor del av hjärnan som växte ur hans skalle och när den växer ur skallen skulle den vara för skadad för att kunna vara till någon nytta för honom. Så vi hade inget hopp vid den tidpunkten, berättar mamma Sierra i ett tv-inslag.

youtube
Youtube

Men när den lilla pojken, som de kallade Bentley, väl förlöstes och alla var förberedda på att slutet skulle inträffa bara timmar efter födseln då började den lilla pojken sin kamp. Han överlevde de första timmarna, men läkarna var alltjämt skeptiska. De menade att det såg dystert ut och att allt de kunde göra var att se till att han hade det bekvämt fram till slutet.

Men Bentley vägrade ge upp. Månaderna gick och han fortsatte att hålla sin svåra sjukdom stången. Så en dag kom föräldrarna i kontakt med läkaren John Meara vid Bostons barnsjukhus. Och han kom med ett besked som ingen tidigare gett föräldrarna: det fanns hopp för Bentley.

bebis6
Youtube

Doktor Meara skrev ut en 3D-modell av Bentleys hjärna och utformade en mycket avancerad plan för att operera Bentleys skalle.

bebis2
Youtube
bebis1
Youtube

Han skulle skära upp pojkens skalle för att skapa mer utrymme för hjärnan. Och 7 månader efter Bentleys födsel gick han igenom den avancerade operationen.

bebis3
Youtube

Och den lyckades. Den lilla pojken hade överlevt sin svåra sjukdom mot alla odds.

bebis5
Youtube

Även om Bentley troligen kommer att ligga lite efter i sin utveckling till följd av sin svåra sjukdom står en sak klar: varken han eller hans föräldrar kommer att sluta kämpa.

bebis4
Youtube

– Ingen har en aning om vad den här pojken kommer att vara förmögen att göra, för han är så annorlunda. Bara det faktum att han uppnått flera av sina milstolpar är en välsignelse, så vi tar det bara en dag i taget, säger Sierra till STAT News.

I videon nedan kan du se mer om den lilla mirakelpojken Bentley och hans otroliga historia:

Lilla Bentley är sannerligen en riktig liten kämpe. Om du blev lika berörd av den här mirakelhistorien som jag får du gärna dela den vidare så att fler får chansen att läsa den.