ALS-sjuke Charlie fann kärleken i sin assistent Marie: ”Får vara lycklig i en tragedi”

I oktober 2014 fick Charlie Hägg beskedet att han drabbats av den obotliga nervsjukdomen ALS. Han var då 29 år gammal. Halvåret som följde var Charlie djupt nere, då han gick och bar på sorgen och de mörka tankarna ensam. Men när han började öppna upp sig vände det. Det var då han fann kärleken i nyanställda assistenten Marie. Nu vill han uppmana andra att ta vara på alla chanser man får.

– Vi insåg att vi inte kunde låtsas att det här inte fanns. Så till slut sa vi: Vi kör, vi bara gör det. Vi har ingenting att förlora, berättar assistenten Marie Bemergård för Expressen.

 

Mitt i vad som kändes som en hopplös väg till slutet hände det som ALS-sjuke Charie Hägg minst väntat sig – han blev kär.

Efter att ha levt med sjukdomen i flera år bestämde sig Charlie för att låta göra en tracheotomi och bli knuten till en respirator, för att få hjälp med andningen.

Den nya vardagen skulle innebära att Charlie behövde assistans. En av de som svarade på jobbannonsen var Marie Bemergård. Att anställa henne visade sig vara bland det bästa som hänt Charlie.

”Vi har ingenting att förlora”

För Expressen berättar Charlie att det var mycket känslor på en gång, men att båda försökte förneka det i någon mån. Tills slut hade Marie tagit första steget.

– Vi insåg att vi inte kunde låtsas att det här inte fanns. Så till slut sa vi: Vi kör, vi bara gör det. Vi har ingenting att förlora, berättar Marie för Expressen.

Att berätta om relationen för omgivningen var inte alltid lätt, då beskedet inte mottogs av väl alla. Men både Marie och Charlie är eniga om att deras kärlek till varann gör det värt det.

– Därför känns det viktigt att sprida budskapet om man får vara kär och lycklig mitt i tragedi som ALS är. Jag kan bli överkörd i morgon. Vi gör rätt i att ta vara på den här tiden, säger Marie Bemergård.

Posted by Marie Bemergård on Sunday, March 17, 2019

På Facebooksidan Beat ALS kan man läsa mer om sjukdomen, samt donera pengar till stiftelsen för ALS-forskning.

Sprid gärna för att hjälpa till att göra skillnad.