Alvin, 3, och hans mamma kämpade för sina liv i vattnet – då kom hemlöse Bosse till undsättning

Det hade kunnat sluta illa för Hannah Öberg och hennes treåriga son Alvin som föll ner i vattnet i Landskrona. Just när Hanna fått tag på sonen insåg hon att det inte fanns någonstans att ta sig upp, och greps av panik. Då kom hemlöse Bosse till deras räddning. 

43-åriga Hannah Öberg promenerade längs stadshuskajen i Landskrona med sin son Alvin när olyckan var framme. Hannah höll Alvin i handen medan han kastade sten i vattnet, men plötsligt snubblar sonen och faller ner i vattnet.

Hanna kastade sig genast efter, men när hon lyckats få tag i Alvin såg hon att det inte fanns någonstans att ta sig upp. Panikslagen började hon att ropa på hjälp, som snabbt var där. 
– Jag trampade vatten som en galning och försökte hålla mig fast, men med blöta kläder och en ledsen treåring runt halsen blev det oerhört tungt. Om mannen inte kommit till undsättning hade jag inte orkat mycket längre, har Hannah Öberg berättat för Lokaltidningen.

Mannen som kom springandes var ett ansikte som Hanna kände igen – hemlöse Bo ”Bosse” Christensen, som ofta syns på stadens parkbänkar.

Med hjälp av ett rep lyckades Bosse dra upp treåriga Alvin på strandkanten, och därefter mamma Hannah. När Bosse fått upp dem ur vattnet svepte han in dem i en filt och sa att de varit duktiga, sedan cyklade han iväg. 

Sedan händelsen ägde rum i augusti har Hannah velat tacka Bosse för det han gjorde, och nu har hon fått chans att göra det. Inför rådhuset i Landskrona tilldelades Bo Christensen civilikuragestipendet på 5 000 kronor, som han blygsamt tog emot. 
– Jag såg kvinnans förskräckelse. Hon hade gett upp totalt. Jag var den som såg och tog repet. Jag tänkte bara på att hon och hennes familj skulle klara sig, säger Bosse till Expressen

Facebook/Hannah Öberg

För Bosse var agerandet ett natutligt sådant, och för Expressen berättar han om att han varit med om mycket elände men att det är bättre nu.
– Jag tycker det är viktigt att poängtera att alla kan. Människan får en sådan enorm kraft när det verkligen behövs. Även om man tror att man är svag. Det vill jag förmedla. I en sådan situation kan man agera och på så sätt rädda världen, säger han. 

 
 
 

 

 
Det är fantastiskt hur främlingar agerar snabbt för varandra när nöden kräver det. Hade det inte varit för hemlöse Bosse hade det kunnat sluta illa för Hannah och hennes lille son Alvin.