Oförskämd kund kräver varningsskylt om funktionsnedsatt anställd – ägarens skylt får hela internet att jubla

Amanda Cartagine är så mycket mer än bara en företagsägare. Hon är mamma till ett barn med speciella behov, en viktig medlem i samhället och chef till flera glada anställda, bland annat.

Det är också därför Amanda, när hon fick reda på att en av henne anställda blivit trakasserad, valde att agera direkt.

Det är vanligt inom serviceyrken att släta över problem med att säga att ”kunden alltid har rätt”. Självklart har kunden inte alltid rätt, och när Amanda hörde vad som hänt inne på hennes restaurang, Pizza Inn, blev hon nästan äcklad.

Och hon beslöt sig för att ta vidta åtgärder mot personen som hade fått en av hennes anställda att skämmas över vem han var…

Posted by Amanda Skelton Cartagine on Tuesday, 2 October 2018

Som mamma till ett barn med Downs syndrom, vet Amanda att människor med speciella behov kan behöva lite mer tid för att lära sig en arbetsuppgift. Men när de väl lärt sig är möjligheterna oändliga!

Enligt WYFF News, förklarade Amanda att hennes son är inspirationen bakom att anställa så många funktionsvarierade män och kvinnor för att jobba på hennes restaurang.

”Vi föräldrar med barn med speciella behov ställs alltid inför svårigheten att bryta barriärer, stigman och att lära andra att våra barn är mer lika dem än olika…” sa hon.

Posted by Amanda Skelton Cartagine on Tuesday, 2 October 2018

”Om du har tålamodet att låta dem lära sig i sin egen takt, när polletten trillar ned är de ostoppbara.”

Precis som en mor hade gjort, gör Amanda allt för att skydda sina anställda som om de vore hennes egen familj. När hon hörde att en gäst hade fått en av sina anställda att känna sig värdelös blev hon rasande.

Pizza Inn
Youtube

Gästen hade bett den anställde att fylla en salladsskål vid salladsbuffén. Det var inget som han var tränad på att göra eftersom att alla anställda har ett specifikt ansvarsområde.

Amandas unika sätt att driva sin restaurang togs inte väl emot av gästen som attackerade den anställde, chefen och andra inne på restaurangen.

”Min chef förklarade situationen i enrum, ’Det är inte hans jobb. Vi har lärt honom att göra annat och det finns särskilda omständigheter,” förklarade Amanda.

Posted by Amanda Skelton Cartagine on Tuesday, 2 October 2018

Stormade ut och skrek

Tyvärr tog det inte slut där. Innan han stormade ut ur restaurangen skrek den otrevliga kunden att Pizza Inn borde hänga upp en skylt på dörren för att ”varna” andra om de anställda med ”handikapp”.

Så Amanda gjorde precis det…

Posted by Amanda Skelton Cartagine on Saturday, 5 May 2018

Hon tyckte att idén om en skylt var jättebra. Men inte för att varna potentiella kunder, utan för att skydda sina anställda och få dem att känna sig uppskattade. Samtidigt var det ett tydligt budskap till alla som inte ser världen med samma öppna ögon som hon själv.

”De är som mina barn, och det gjorde mig arg. Jag ville göra något som utan att vara otrevligt ändå fick fram min poäng,” sa Amanda.

Skylt
Youtube

På skylten stod det:

”Vi är stolta över att vara en arbetsgivare med samma möjligheter för samtliga och anställer ALLA Guds barn!”

Jag måste säga att jag verkligen stöttar Amanda och hennes beslut och hennes sätt att driva restaurang. Jag önskar att fler vore som henne.

Om du också tycker att Amanda gjorde rätt tryck på dela-knappen och hylla henne gärna i kommentarsfältet!