Amanda lånar ut sommarstugan gratis till barnfamiljer som har det tufft: ”Viktigt att komma iväg”

Samtidigt som många ser fram emot semester och sommarlov så innebär det ångest för flera barnfamiljer. Att åka iväg med flera barn och hyra ett boende kan bli en dyr historia, vilket gör att många tvingas stanna hemma och hålla hårt i plånboken. 

För att hjälpa barnfamiljer som har det tufft ekonomiskt erbjuder Amanda Stöbakk Lydén boende i hennes sommarstuga en vecka, utan kostnad. 

– Många har det tufft när det blir dyrare, säger Amanda till LT. 

När Jämtlandsbon Amanda Stöbakk Lydén läste om Robin Johansen i Offerdal som lånade ut sin stuga gratis blev hon inspirerad. 

Lånar ut sommarstugan gratis

Robin ville hjälpa barnfamiljer som har svårt att komma iväg på semester på grund av ekonomiska begränsningar. Därför valde han att låna ut en av sina stugor helt gratis i en vecka, till de som hörde av sig. 

– Det är inte så mycket för mig men betyder väldigt mycket för någon annan, sa Robin Johansen till Sveriges Radio i början av sommaren.

LÄS MER: Robin lånar ut sin sommarstuga gratis – till barnfamiljer med dåligt ställt: ”Betyder mycket”

”Många har det tufft”

När Gäddedebon Amanda insåg att hon har möjlighet att göra samma sak tvekade hon inte en sekund. Hon följde Robins initiativ och skrev om sitt erbjudande på Facebook, i hopp om att så många som möjligt skulle dela inlägget och höra av sig. 

“Jag och bror vill hyra vår fullt utrustade stuga i Kycklingvattnet 12 km norr om Gäddede, efter Vildmarksvägen. Stugan har 6 bäddar, diskmaskin, tv, dusch, kamin m.m.

Så är du eller känner du en barnfamilj som inte har råd/möjlighet att åka på semester, se hit!

Vi hyr alltså ut vår stuga en hel vecka i vårt fantastiska Frostviken. Som har så mycket att ge. Ta tex en tur till vårt vackra Hällingsåfallet, Ankarede eller varför inte en tur till Stekenjokk?

Jag kommer att se till att sängarna är bäddade och stuga klar för inflytt när ni kommer.

Det enda ni behöver göra är att ta med er mat och ett glatt humör för en underbar vecka i Frostviken”, skrev Amanda på Facebook i juli i år. 

Inlägget fick snabbt stor spridning, då efterfrågan var stor. 

– Det är så lätt att sätta sig själv och sin familj först, men många har det tufft när allt blir dyrare, säger Amanda Stöbakk Lydén i en intervju med LT.