Amanda råkar beställa fel smoothie till sin cancersjuka mor men får oväntad hjälp från kassörskan.

En liten harmlös gest från en främling kan betyda så mycket mer än vad man tror – och ibland kan det till och med ge någon tillbaka hela sitt hopp om mänskligheten. Det vittnar den här fina historien om. Amanda Sullivan hade varit med om två tuffa bilolyckor, men lyckats övervinna båda hindren och satsa på idrottskarriären, när hon i oktober 2015 möttes av ett annat tungt besked: hennes mamma hade drabbats av bukspottkörtelcancer. Mamman började snart att genomgå kemoterapi och sedan dess har inte livet varit sig likt för någon i familjen. Men sen, en dag, mötte Amanda en kassörska som skulle komma att ge henne ny tro på omvärlden.

I ett Facebook-inlägg berättar Amanda Sullivan om händelsen som förändrade allt.

”Jag stannade på Whole Foods Market i tisdags, ivrig över att överraska min mamma med hennes favoritsmoothie: Banan! Men efter att jag hade beställt så insåg jag att jag hade gjort ett stort misstag och var tvungen att avbryta beställningen. Kvinnan som tog min order var väldigt vänlig och verkade inte alls bli irriterad över mitt hastiga beslut, vilket gjorde mig lättad.”

Bildkälla: Amanda Sullivan (Facebook)

amanda1

Amanda berättade för kassörskan att hennes mamma gick igenom kemoterapi och att hon mitt i all stress och oro hade glömt att mamman var väldigt känslig för kyla eftersom hon följde en behandling. Då kom ett oväntat, och fint, svar från kassörskan:

”Jag förstår precis! Jag har två familjemedlemmar som går igenom kemoterapi just nu också. Tycker din mamma om mandelmjölk? Jag kan utan problem göra henne en smoothie utan is och med rumstempererad mandelmjölk. Min guddotter, Diamond, älskade att få sina smoothies på det sättet”.

De båda började prata och kassörskan, som hette Natasha, berättade att det är exakt därför hon arbetar på Whole Foods Market – för att hon tycker om att hjälpa andra att nå näringsmässiga mål och god hälsa.

”Natasha fortsatte med att ge mig en lång lista på andra naturliga drycker med elektrolyter som kommer hjälpa min mamma att vara återfuktad och samtidigt reglera hennes illamående”, skriver Amanda Sullivan i inlägget.

Bildkälla: Amanda Sullivan (Facebook)

amanda2

Hon fortsätter:

Jag var väldigt stressad över min mammas diagnos när jag gick in i butiken några minuter tidigare. Men Natashas livfulla leende, vänliga ord och medlidande lugnade min själ direkt. Vi hör hela tiden på nyheterna om allt negativt i samhället. Det är lätt att gå runt hela dagen och känna sig ensam och dränkt i problem. Sedan möter du någon som Natasha Barns på Whole Foods i Madison, New Jersey, och du inser att det finns godhjärtade, underbara människor som bryr sig överallt runt omkring oss.”

Amanda tackade för all hjälp och skulle precis vända om och gå när Natasha ropade att hon skulle vänta.

”Sedan sprang hon fram från disken och gav mig en stor kram. Det verkar kanske simpelt, men Natashas agerande förändrade mitt liv och var en påminnelse om att änglar finns överallt runt omkring oss. Av bara några minuters småprat gav hon mig tillbaka min tro på mänskligheten. Förhoppningsvis kan Natashas vänlighet, min mammas styrka och båda deras leenden ge dig tillbaka din tro på mänskligheten också.”

Dela gärna vidare för att sprida Natashas budskap till dina vänner!