Ambulanspersonalen behövde akut hjälp – då tvärnitade lastbilschauffören Arne

När lastbilschauffören Arne närmade sig två bilar som varit med om en olycka agerade han blixtsnabbt. Istället för att invänta räddningstjänst använde Arne sin lastbil för att skydda de olycksdrabbade på den trafikerade vägen. Han stod sedan kvar och gjorde så att ambulanspersonalen kunde utföra sitt jobb i säkerhet. 

Två personbilar som varit med om en bilolycka hamnade rakt ut i vägen på E18, totalt oskyddade från andra trafikanter. Ambulanspersonalen skyndade sig till platsen, som fortsatte vara en faro-zon med tanke på bilarnas placering på vägen med hög hastighet. 

Ambulanssjukvårdaren Pär Johansson var en av de som fick rycka ut till platsen. När han kom dit fick han dock se något han inte hade räknat med. Mitt i vägen stod en stor lastbil som gav skydd åt de drabbade trafikanterna tills räddningstjänsten var på plats.
– Vid det här läget hade brandkåren valt att avvakta, så vi hade inte heller något skydd. Så han stod där hela tiden, det var helt fantastiskt, säger Pär Johansson till Aftonbladet

I 15 minuter var Pär Johansson ensam ambulans på platsen. När ytterligare tre ambulanser och en polisbil kom fram fortsatte lastbilen att skydda dem, så att de kunde fokusera på sitt räddningsarbete. 

Facebook/Ambulance Sweden

Räddningstjänsten och ambulanssjukvårdaren Pär ville tacka lastbilschauffören för hans betydande insats, men visste inte vem han var. Genom en efterlysning på Facebook lyckades de till slut hitta hjälten, som var 55-årige Arne. 
– Det hade kunnat sluta illa, säger Pär Johansson. 

Tack vare Arnes initiativ förhindrade han fler olyckor, samtidigt som han gjorde att sjukvårdarna kunde utföra sitt jobb i säkerhet. 

Dela gärna om du tycker att fler borde agera som 55-årige Arne.