Ammande mammor sluter upp bakom pappan som förlorade sin hustru.

I slutet av juni 2015 dog Alex fru i en tragisk bilolycka. Deras son, Brody, var bara 3 månader gammal när Catherine avled. Alex inte bara blev änkling, han blev också plötsligt ensam med att uppfostra parets son. Han var skräckslagen och förtvivlad. Han visste att han behövde vara stark under denna tuffa period, men det var en sak han inte kunde göra för Brody – amma honom. I ett desperat försök att få hjälp bestämde sig Alex för att dela sin berättelse på en populär Facebook-sida för mammor i hemstaden Portland. ”Jag är en ensamstående pappa till Brody, min 8-månader gamla son”, började Alex och fortsatte: ”Hans mor dog i en bilolycka för 4 månader sedan. Så under de senaste 4 månaderna har jag letat efter en bröstmjölksdonator. Det är därför jag skriver till er. Alex hade ingen aning om det överväldigande stöd han var på väg att ta emot, inte minst från kompletta främlingar han aldrig träffat förut. Scrolla ner för att läsa mer om denna sorgliga, men också hjärtvärmande historia.

alexgreen

Catherine Twete var 20 år gammal när hon åkte i en bil som tappade kontrollen. Bilen voltade och Catherine dog omedelbart.

Tre månader före den tragiska olyckan, födde Catherine en liten pojke som heter Brody. Hennes make, Alex, var förkrossad. Inte nog med att han förlorade sin älskade hustru, han var nu också ensamstående pappa till en nyfödd baby.

alexgreen2

Alex gjorde allt han kunde för att ta hand om parets son. Det fanns dock en sak han visste att han inte kunde ge pojken.

Det var viktigt för Catherine att hon skulle amma Brody tills han var cirka 1 år gammal. Efter hennes död ville Alex uppfylla hustruns önskan… han visste bara inte hur eller till vem han skulle vända sig till.

alexgreen4

Alex delade sin berättelse på ”Portland Mamas”, en populär Facebook-sida för mammor i området. Han hoppades att någon kunde hjälpa honom att hitta en bröstmjölksdonator.

För att få donera bröstmjölk måste man ha fått ett godkänt bakterieprov på mjölken, ha en godkänd hälsodeklaration och dricka max tre koppar kaffe eller andra koffeinhaltiga drycker per dag under donationsperioden.

Snart blev Alex översvämmad med många donationer från ammande mödrar – kvinnor som han inte ens kände. Catherines mamma startade också en insamling på nätet som samlade in 85 000 kronor till Alex och Brody. ”Jag är glad att detta kan öka kunskapen kring att donera bröstmjölk!”, säger Catherines mamma.

alexgreen3

Mammorna hyllar Alex som en hjälte, men han själv säger att han är bara ”en helt vanlig kille som bara försöker ta hand om sin son.”

Istället menar Alex att kvinnorna som så vänligt och osjälviskt donerade sin bröstmjölk är de sanna hjältarna.

n-600x334

Tack vare alla donationer av bröstmjölk från en massa otroliga mammor, säger Alex att han kommer nu att kunna mata sin son tills Brody kan fira sin första födelsedag … och därmed går Catherines önskning i uppfyllelse.

Dela gärna med dig av berättelsen om du blev glad av att läsa hur så många ställde upp för Alex.