Andra såg bara på när Ulf kollapsade på bussen – då gjorde rullstolsburna Tilde det enda rätta

När Ulf Hallberg föll ihop livlös på bussen hade han änglavakt. I form av en 14-årig flicka som satt i rullstol. Nu hyllar han Tilde Bergh som var den enda som ingrep medan alla andra såg på.
– Jag är glad att jag lever och enormt tacksam över vad Tilde gjorde.

14-åriga Tilde Bergh satt på bussen påväg hem när hon såg att folk samlades för att titta på något. När massan skingrar sig ser hon att en man fallit ihop och ligger livlös på golvet. Ingen gör något, förutom Tilde som kastar sig ur sin rullstol. Nu berättar hon om händelsen i Malou efter tio, där hon hyllas av mannen hon räddade livet på.

Ovanlig sjukdom

Tilde Bergh lider av ovanliga sjukdomen Ehlers-Danlos syndrom, som gör att hon har långvarig smärta och tidvis får sitta i rullstol. Det hindrade dock inte henne från att ingripa när en för henne främmande man kollapsade.
– Ingen gjorde någonting. Så jag tog mig fram och kollade puls och andning, berättar Tilde i Malou efter tio.

Hade lärt sig göra hjärt- och lungräddning

När Tilde inte kände någon puls förstod hon att det här var ett sådant läge då man måste utföra hjärt- och lungräddning. Som tur var kom hon ihåg hur man gör efter att ha lärt sig i skolan och av sin mamma som är sjuksköterska. Tack vare det så är Ulf vid liv idag.
– Jag blev arg, jag har aldrig varit så förbannad i mitt liv, säger Tilde när hon pratar om hur alla runt omkring bara såg på.

Mannen som Tilde räddade livet på heter Ulf Hallberg och arbetar som lärare, och tack vare en 14-årig flicka mår han bra idag.
– Utan dig så hade jag förmodligen inte varit vid liv, säger Ulf.

Tänk att ingen ingrep förutom en 14-årig rullstolsburen flicka. Tilde förtjänar att hyllningar hon kan få för att ha räddat en mans liv. Dela gärna för att hylla henne du med.