Andrew ”Manuel” Sachs har gått bort – blev 86 år gammal

Skådespelaren Andrew Sachs har lämnat jordelivet. Han blev 86 år gammal. Enligt humorlegendarens fru Melody ska ”Pang i bygget”-stjärnan ha kämpat med demens i fyra års tid. en hans leende och glada humör försvann aldrig.

– Jag hörde aldrig honom klaga. Han hade alltid ett leende på läpparna, säger Melody till Daily Mail.

Skådespelaren Andrew Sachs blev under 70-talet Manuel med hela världen. För i rollen som den mycket älskvärde servitören i succéserien ”Pang i bygget” framkallade han tillsammans med parhästen John Cleese otaliga skratt. Efter beskedet om Andrews bortgång hyllades han också av Cleese på Twitter.

– Jag kunde inte ha hittat en bättre Manuel, skriver han.

Skådespelaren gick bort den 23 november och begravdes under torsdagen, enligt Daily Mail. De skriver också om att han i hemlighet kämpat med demens i fyra års tid. Sjukdomen gjorde att han blev rullstolsburen och fick flytta in på ett vårdhem. Men det glada humöret tappade han aldrig, berättar hans livspartner och hustru Melody.

– Vi var glada och skrattade alltid. Vi hade aldrig en tråkig stund. Han led av demens i fyra år men vi märkte inget förrän minnet började försvinna. Det blev riktigt dåligt nära slutet. Jag tog hand om honom varje dag. Var inte ledsen för min skull. Jag har haft det bästa livet med honom. Jag har haft den bästa mannen och vi älskade verkligen varandra, säger hon till tidningen, säger Melody till Daily Mail.

Vila i frid, Andrew. Och tack för alla skratt! Vi glömmer dig aldrig!