Ann-Marie ger bort Trissvinsten för att hjälpa sitt cancersjuka barnbarn.

Ann-Marie Karlsson från Torhamn gästade på måndagsmorgonen TV4:s Nyhetsmorgon för att skrapa triss. Och där lyckades hon skrapa fram en fin vinstsumma. Men det är det som hon ska göra med pengarna som nu hyllas av tusentals människor.

Två dagar efter att Ann-Marie Karlsson hade köpt den lott som skulle ge henne en plats i TV4:s Nyhetsmorgon så fick hon riktigt tunga besked. Ett av hennes nio barnbarn hade nämligen insjuknat akut. Flickan, som heter Stina, hade drabbats av leukemi.

– Det är väldigt tråkigt för henne, hon utkämpar verkligen en tuff kamp nu, berättade Ann-Marie i Nyhetsmorgon.

Med anledning av barnbarnets tuffa diagnos och hennes kamp för att bli kvitt sjukdomen rådde det ingen tvekan för Ann-Marie vart en stor del av vinstsumman skulle gå.

– Hennes familj har upprättat en fond som heter ”Heja Stina” och det går direkt in på Barncancerfonden så jag tänkte lämna en del pengar dit, säger hon i Nyhetsmorgon.

– Det absolut viktigaste i livet, då är inte pengar någonting, säger hon också till Expressen.

Och lottskrapandet blev framgångsrikt. Ann-Marie lyckades skrapa fram hela 100 000 kronor i direktsändningen och nu kommer en stor del av vinstsumman alltså att gå direkt till Barncancerfonden.

– Det kändes jättehärligt, jag blev så glad över vinsten, och att få möjligheten att nämna det här om mitt lilla barnbarn, och göra så att fler kanske uppfattar hur viktigt det är med barncancerfonden, säger Ann-Marie till Expressen.

Här nedan kan du se Ann-Maries trisskrapande:

Om du precis som jag tycker att Ann-Maries fina gest för sitt barnbarn förtjänar att hyllas får du gärna klicka på gilla här under.