Anna, 54, bestämde sig för att sluta hata sin kropp – nu glädjer hon oss alla med sina bilder

Anna 54, från Malmö bestämde sig för att sluta se ned på sin kropp. Istället bestämde hon sig för att börja älska den.

Nu driver hon ett Instagramkonto där hon sprider gläjde med sin kroppspositivism.

Anna beskriver sig själv som mamma, mormor och hundägare på sitt Instagramkonto.

Men hon har även lagt till kroppsaktivist, kroppspositivism och feminist.

Efter att i flera år känt missnöje med sin egen kropp så bestämde hon sig för att försöka ändra sin egen inställning till kroppen.

– Jag började följa kroppspositivistiska konton och startade ett eget för att hjälpa mig själv. Jag utmanade mig själv att ta bilder ur vinklar som jag aldrig gjort tidigare, säger hon till Expressen.

Nu lägger hon upp roliga, positiva bilder, där hon utmanar objektifieringen av kvinnokroppen.

– ”Kroppspositiv? Ja, visst! Hela tiden. Alltid. En självklarhet. För att det behövs. Vi behöver se andra kroppar än normkroppen. Våra barn behöver det. Och våra barnbarn. Normkroppen ser vi konstant ändå, skriver hon själv på Instagram.

Nu har hennes Instagramkonto över 4000 följare.

– Jag får ganska många meddelanden från unga kvinnor som tycker att jag peppar dem. Även äldre kvinnor, där jag tänker att jag kan fylla en plats med min ålder. Jag har gjort några inlägg om hur äldre förväntas klä sig och bete sig, säger hon till Expressen.

 

Varför visar du dig nästan naken på Instagram? Där alla kan se. Varför inte, frågar jag då. På vilket sätt är en nästan naken kropp upprörande? En kropp är faktiskt bara en kropp. Den är det inget fel på, utan det är dina tankar om den som är fel! Fel, fel, fel! Det är du som sexualiserar den! Eller så skammar du den för att den inte är smal, vältränad och ung. Men det är faktiskt bara en kropp. Och kroppar får se ut precis hur som helst. Så rannsaka dig själv istället. Det kommer att göra dig gott. Tro mig! . . #kroppspositivism #kroppsaktivism #minkropp #baraenkropp #allakropparduger #allakropparärbrakroppar #allastorlekarärvackra #sizelycklig #bodypositive #bopo #agepo #agepositive #effyourbeautystandards

Ett inlägg delat av Anna (@notondietanymore) Apr 11, 2017 kl. 2:22 PDT

Jag tycker att Anna är en förebild och inspiration för oss alla! Alla kroppar duger precis som de är, ingen ska säga något annat till oss. DELA gärna Annas starka och viktiga budskap! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna