Anonyma lappen till pappan sprids som en löpeld. Orden är något vi alla kan bära med oss.

David Rosenman jobbar som läkare Rochester, Minnesota. Men framför allt är han en pappa till två små barn. Nyligen tog David med sin 9-åriga flicka för att äta frukost på ett kafé, men han förväntade sig aldrig att besöket skulle landa i en otrolig historia som nu rört tusentals hjärtan över hela världen. Den här pappans berättelse har delats tiotusentals gånger och när du läser vad som hände kommer du förstå varför…

När pappa David och hans dotter kom till frukoststället tänkte David ta upp sin tidning medan hans dotter planerade att fortsätta på sitt stickningsprojekt. Men innan de plockat fram sina grejer tittade dottern upp på sin far och frågade om de inte bara kunde ”umgås tillsammans.” I stället för skaka på huvudet och muttra, förstod David att han behövde vara närvarande.

”Kära medmänniskor,

”I morse, på min dotters begäran, tog jag vår 9-åriga dotter till ett kafé. Hon tog med henne saker för att sticka. Jag tog med en tidning, en anteckningsbok och penna, och min telefon. Det var som vilken morgon som helst när du sitter vid samma frukostbord och pysslar med ditt eget. Jag skulle kolla min e-post, organisera min vecka, gå igenom mitt arbetsdag, etc. Visst låter det bekant?

Men då ställde min dotter en fråga: ”Pappa, kan du inte låta bli att läsa tidningen eller kolla mobilen idag? Kan vi inte bara vara tillsammans?”, skriver David.

Flickr/arvindgrover

flickr1

Han tillbringade hela frukosten med att sitta och samtala med sin lilla flicka. Inga mobiler, inga tidningar. De skrattade, de skämtade, de delade berättelser och tankar – framför allt njöt de av att vara i varandras sällskap.

”Hon visade mig sitt stickningsprojekt. Jag berättade om dagen då hon föddes. Hon berättade om sina vänner och deras hamstrar. Jag såg henne tugga på frukostsmörgåsen och blev varm inombords när jag tänkte på hur mycket jag älskar henne”.

david

Efter ett tag gick David till kassan och betalade. När återvände till bordet hittade han en mystisk anteckning där de suttit. Han plockade upp det anonyma meddelandet och började läsa. Han blev så tagen över de handskrivna orden att han kände sig tvungen att dela med sig på Facebook när han kom hem.

På lappen från främlingen stod det:

lapp1

”Jag jobbar på en skola där många döttrar inte har någon pappa. De som har pappor har aldrig någonsin haft en pappa som tittat + lyssnat + ägnat 100 % av sin uppmärksamhet under så lång tid som du gjorde den här söndagsmorgonen. Du har ingen aning om vilket jobb du gör för alla lärare som har ansvar för henne, från idag till den dag hon tar studenten”

David blev berörd av den lilla hälsningen och förklarar sina känslor.

”Detta anonyma budskap fick mig verkligen att tänka till ordentligt. Jag hoppas att fler människor kan få inspiration av detta och låta sig ledas av den anonyma författarens eftertänksamhet.

daddys

”Snälla, vänta inte på att ditt barn eller någon annan nära anhörig ska be om uppmärksamhet som min dotter gjorde. Han eller hon kanske inte alltid kan det. Räkna inte med att någon kommer att lämna ett meddelande till dig som i mitt fall – sådan värme visar den här världen alldeles för sällan. Men jag vill gärna att du delar detta och den tankeställare som jag fick:

Välj att vara närvarande i dag – även om det bara är för en liten stund – med någon du älskar. Om du ser detta hända någonstans, skriv en liten lapp – det lämnar garanterat ett bestående intryck.”

/David

Dela gärna vidare denna tankeväckande historia om du tror dess starka budskap kan göra världen till en bättre plats.