Anorexisjuka Rachael bad internet om hjälp för att få råd med behandling.

38-åriga Rachael Farrokh vägde 18 kilo. Hennes hår föll av och hon var livrädd för att hennes kropp skulle kollapsa. Hon hade anorexi och ingen av de läkare hon träffat kunde hjälpa henne. Men en video på Youtube som skulle förändra allt.

Hon hade hittat en privat klinik där det fanns specialister som skulle kunna hjälpa henne. Men hon hade inte råd. Rachaels man hade slutat sitt jobb för att kunna hjälpa henne dygnet runt, och kliniken låg på andra sidan landet.

Bildkälla

01

Som ett sista desperat försök postade hon en video på Youtube. I filmen berättade hon om sin situation och bad om ekonomisk hjälp till behandlingen. Gensvaret var enormt.

Människor världen över skänkte pengar. Totalt fick hon ihop över 200 000 dollar och blev först inlagd på en klinik i Kalifornien, och senare i Portugal. Nu fick hon äntligen den experthjälp som hon behövde.

Förutom pengar fick hon även in mängder med hälsningar och lyckönskningar från främlingar. Hon blev överväldigad av allt stöd, och ännu mer beslutsam att lyckas. Hon startade en Facebooksida där alla kunde följa hennes kamp.

”Jag är väldigt glad, för det som bara var en liten bit hopp för tre månader sen har blivit en säkerhet nu. Mitt sinne återfick klarhet och styrka. Mitt mål med återhämtningen är att skapa medvetenhet och sprida kunskap för att hjälpa andra som kämpar mot den här sjukdomen”, skriver hon på Facebook.

De senaste tre månaderna har hon gjort stora framsteg. På bilden till höger nedan kan du se hur hon ser ut idag.

Bildkälla

bild1

Här nedan kan du se videon som Rachael publicerade i april i år för att få hjälp.

Lycka till i framtiden Rachael!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna