Antoines fru kom aldrig hem från konserten. Nu berörs en hel värld av hans budskap till terroristerna.

Antoine Leiris fru Helena gick på konsert i fredagskväll i Paris. Men hon kommer aldrig att komma hem igen. Nu berörs en hel värld av Antoines meddelande till terroristerna på Facebook.

Helene Muyal blev 35 år gammal. Hon var en av de 88 personerna som miste livet på konserten inuti Bataclan, enligt AFP. Efter sig lämnar hon sin man Antoine Leiris och deras son Melvin, 17 månader gammal.

Nu har Antoine skrivit ett öppet brev på Facebook till terroristerna. Ett inlägg som i skrivande stund har delats över 80 000 gånger.

Han skriver det med rubriken: ”Ni får inte mitt hat”:
”I fredagskväll stal du livet av en enastående människa, mitt livs kärlek, mamman till min son, men ni kommer aldrig att få mitt hat. Jag vet inte vilka ni är och jag vill inte veta, ni är döda själar. Om den Gud ni dödar för skapade oss som hans avbild, så skulle varje kula som träffade min frus kropp sårat hans hjärta.

Därför kommer jag inte göra er nöjet att hata er. Ni har uppenbarligen förtjänat det, men att ge efter för hatet skulle vara samma sak som att ge efter för samma ignorans som har skapat er. Ni vill att jag ska vara rädd, att jag ska vara misstänksam mot mina medmänniskor, att jag ska offra min frihet för säkerhet. Ni förlorade.

Jag såg henne i morse. Äntligen, efter nätter och dagar av väntan. Hon var precis så vacker som när hon lämnade oss i fredagskväll, lika vacker som när jag blev handlöst förälskad i henne för över 12 år sedan.

Självklart, jag är förkrossad av sorg. Jag ger er den lilla segern, men detta kommer att vara en kort tids sorg. Jag vet att hon kommer att vara med oss varje dag och att vi kommer att träffa varandra igen i ett paradis av fria själar som ni aldrig kommer att få tillgång till.

Vi är bara två, min son och jag, men vi är starkare än alla arméer i hela världen. I vilket fall, jag har inte mer tid att slösa på er. Jag måste tillbaka till Melvin som håller på att vakna upp efter sin eftermiddagstupplur. Han är bara 17 månader gammal. Han kommer att äta sin måltid, och efter det kommer vi att leka som vi gör varje dag. Och varje dag av hans liv kommer den här lilla pojken att förolämpa er med sin glädje och frihet. För ni får inte hans hat heller.”

Här är original-inlägget som är på franska:

“Vous n’aurez pas ma haine”

Vendredi soir vous avez volé la vie d’un être d’exception, l’amour de ma vie, la mère de…

Posted by Antoine Leiris on den 16 november 2015