Arne Hegerfors om varma stödet från familjen och vännerna: ”Finns nog ingen lyckligare sjukling”

Arne Hegerfors är en av landets mest folkkära tv-profiler genom tiderna.

2014 diagnosticerades han med en hjärntumör.

Hälsotillståndet försämrades allt mer för honom – men i dag har läkarna lyckats få bort stora delar av tumören. 

Arne svarade bra på strålbehandlingen och nu ser läkarna bara rester av tumören i hans hjärna, skriver Aftonbladet.

© Wikimedia commons

Hegerfors berättar att han går på kontroller halvårsvis. 

– De kollar bara att den där resten inte växer. De har nog strålat bort det värsta av den helt enkelt, säger han till Aftonbladet

Hans syn och närminnet påverkades av tumören och han behöver ledsagning för att röra sig utomhus.

Det gör att han också är hemma ganska mycket. 

Samtidigt har alla biverkningar fått honom att se de många ljuspunkter han har i livet. Han vänner och familj tillhör dessa – bland annat artisten Björn Skifs. 

På 1980- och 90-talet lärde han känna Skifs i samband med tv-showen ”Kryzz” i SVT. De har blivit vänner genom livet och Arne känner stödet från Björn, inte bara sen han blev sjuk. 

På sistone har han varit med på scenen tillsammans med Skifs. 

– Jag har varit och tittat på Björn Skifs nya show två gånger, och varit på scenen till och med. Han har en gästartist i varje show, så det var ju jättetrevligt. Eller gäst kanske jag bara ska säga, eftersom jag knappast är artist, säger Arne till Aftonbladet. 

© TT Nyhetsbyrån

Han är också väldigt tacksam för stödet från familjen, med frun Kerstin i spetsen. Dessutom har sonen Björn varit hemma mycket och tagit med pappa Arne ut på restaurang. 

– Jag gifte mig med rätt kvinna, men det är ingen tvekan om att hon betyder enormt mycket, för utan henne så hade jag varit på ett sjukhem någonstans och legat och tittat i taket och inte haft den här känslan av att vara hemma och må bra på samma sätt. Så hon är ju fantastisk så som hon har ställt upp. Så jag kan nog inte tänka mig att det finns någon lyckligare sjukling än vad jag är.

Vilken inspirationskälla han är, Arne! Dela gärna med dina vänner och bekanta för att sprida hans viktiga budskap om att se livet från den ljusa sidan, även om det kan tyckas vara svårt ibland. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna