Aster räddade Hilda, 22, från övergreppet – ryckte in när alla andra tittade på

22-åriga Hilda väntade på spårvagnen i Göteborg när en man började att ofreda henne. När ingen annan klev in och hjälpte till dök en ung tjej upp och räddade Hilda ur den obehagliga situationen. Sedan dess har Hilda efterlyst den främmande tjejen som blev hennes räddning under lördagsnatten, och nu har hon hittat henne. 

Igår, tisdag rapporterade Newsner om 22-åriga Hilda som ofredades av en äldre man i väntan på spårvagnen i lördags natt. Trots att Hilda gjorde det klart för mannen att han betedde sig obehagligt så fortsatte han att störa henne, vilket gjorde att hon kände sig både utsatt och rädd. 

Facebook/Hilda Rössle

Av de som fanns i närheten var det ingen som klev in och hjälpte Hilda, förrän en ung tjej gick förbi – Aster Salomon, från Kortedala i Göteborg. 
– Hon hörde av sig till mig i morse och sa att hon hade läst artikeln. Hon förstod att det var hon. Jag tror hon var lite chockad, berättar Hilda för Aftonbladet

Facebook/Aster Solomon

Sedan händelsen i lördagsnatt har Hilda velat tacka den unga tjejen som blev hennes räddning, därför efterlyste hon hennes signalement på Facebook. Efter att nyheten spridits fick Aster Solomon se att det var henne som Hilda sökte.
– Jag vet hur den där obehagliga känslan känns. Jag tror att nästan varje kvinna har varit med om det som Hilda var med om. Jag tänkte inte så mycket, utan gick fram till Hilda och låtsades att jag kände henne, säger Aster till Aftonbladet

Berättelsen har på kort tid fått stort utrymme i media, då det uppmuntrar till civilkurage och unga tjejers vilja att stå upp för varandra. 
– Jag har människor i mitt liv som har ställt upp för främmande människor flera gånger, det har aldrig blivit såhär stort. Vi måste stå upp för varandra, världen är redan hemsk som den är. Jag är så tacksam för att vi har funnit varandra, säger Aster till Aftonbladet.

Aster Solomon råkade gå förbi en busskur när hon såg en ung tjej ofredas av en man. Istället för att fortsätta gå så agerade hon snabbt och låtsades att hon kände Hilda, vilket blev räddningen. Om fler tänkte som Aster så skulle världen kunna bli en tryggare plats. Dela gärna för att hylla henne.